Beauty BeautyBox/GoodieBox/HelloFreshBox LifeStyle

Food We Love box, de BBQ editie

Deze week ontving ik ook weer een Food We Love box, dit keer was het thema barbecuen. Zelf was ik niet zo heel enthousiast over dit thema, ik ben niet zo een ontzettende BBQ-liefhebber, dit omdat het over het algemeen niet al te best wordt gedaan. Maar ok, open mind, open mouth en kijken wat er allemaal in zit. Wellicht iets lekkers, misschien worden wij wel heel erg blij verrast. De box ging open en bij het zien van de schitterende recepten ging mijn mind nog meer open en mond ook… kom maar op met de inhoud, snel!

IMG_4102

Niet dat er allemaal vlees, vis en kip uit kwam, nee het is meer wat je allemaal goed kan gebruiken als je gaat barbecuen. De shizzle dizzle die je nodig hebt, om mooie stukken vlees smaak te geven, om vis mee te marineren, om je (barbecue)gerechten van gewoon tot speciaal te maken. Het weer werkt niet mee om een fatsoenlijke BBQ te organiseren, maar je kan de inhoud van de Food We Love box prima gebruiken om binnen mee te rommelen. Jouw fantasie is de drijfveer achter de ingrediënten in de box, dus denk out of the box.

IMG_4109 IMG_4112

Bleue d’Artois van De Aardappelhof een paarse pieper! Deze paarse piepers heten Bleue d’Artois en doen het ‘fork crushed’ geweldig als bijgerecht. Je kan op de website van De Aardappelhof heel veel meer bijzondere piepers bestellen, ook zijn alle aardappelen duurzaam geteeld en ze worden niet gespoeld. De meeste aardappel rassen zijn uniek van smaak, vorm of kleur en elders slecht verkrijgbaar. Chemische kiemremmingsmiddelen worden niet toegepast en de aardappelen worden tot de levering gekoeld en in het donker bewaard. Ik zou dat wel eens kunnen doen, piepers bestellen, ik ben namelijk een enorme pieper-lover!

IMG_4107

Bacon Jam van Eat 17, het geheim van Chris, de Chef en eigenaar van Eat 17. Chris maakte dit eigenlijk alleen voor in zijn restaurant maar het was werkelijk niet aan te slepen. Daarom besloten ze het serieuzer aan te pakken, met glazen potjes en mooie etiketten. En deze is nog nergens in Nederland te koop!

IMG_4106

Pflaumen Ketchup van Herr Edelmann. Bernd Huberti van Herr Edelmann vond het tijd voor ketchup gemaakt van iets anders dan alleen tomaten. En dat is gelukt hoor, het is zeker geen doorsnee ketchup, het is een mix van van alles met pruimen en chili, lekker pittig en zoet en vol met smaak. De kids vinden het lekker, mijn man vind het lekker en ik vind het lekker. Gelukkig ben ik de enige die het niet te pittig vind voor een ketchup. Heerlijk bij kip en vlees en maakt een saaie kaasburger tot een heerlijke verrassing. De combinatie met vis moet ik nog proberen, vis marineren en grillen… ik zie het zitten, misschien vullen met uit en knoflook? Ook dit product wordt nog niet verkocht in Nederland, heel erg jammer, hij is zo lekker.

IMG_4108

Kruidenrub van FoodWeLove, venkel en koriander, ze zijn dop op vis! Deze rub bevat ook zout en peper, dus je bent in één keer klaar. Misschien is dit ook wel lekker bij kip, ik weet het nog niet, ik ga het proberen.

IMG_4105

Sundried Tomato & Herm van Kettle, een nieuwe smaak chips van Kettle. De mede-eters vonden het niet zo, de smaak wel, maar de textuur van de chips niet Tja, het zijn helaas niet allemaal fijnproevers.

IMG_4110

Groovy Garlic sauce van Bio Bandits, een heerlijke knoflooksaus, daar zijn wij het hier thuis allemaal helemaal over eens. Super fijne smaak, heerlijke saus, meer diepgang dan ik had verwacht. Nee, deze zou ik best altijd willen eten, vast heel lekker bij mijn eigen gemaakt kip shoarma.

IMG_4111

Dan als laatste nog een siliconen kwastje van Barbecook, deze is super om mee te glaceren of te marineren. Ook kan je het kwastje gebruiken om schalen en pannen mee in te vetten, ik gebruik het ook om gebraden kip van de binnen en buitenkant te voorzien van boter. Altijd leuk een handig en duurzaam product.

IMG_4103

Dit is ‘m dan, de augustus box van Food We Love, je kan deze nog bestellen, de ketchup en knoflooksaus maken het al de moeite waard. Lees meer over deze mooie producten, die ideeën op, zoek heerlijke en toegankelijke recepten op Food We Love.

Bon Appétit,

Wojis

2 thoughts on “Food We Love box, de BBQ editie

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top