Beauty Nieuw/New

Review: Oriflame Sweden Love Nature Tea Tree & Aloe Vera gezichtsverzorging

Vandaag de review van twee lijnen uit de Oriflame Sweden Love Nature serie, ik heb de Tea Tree en Aloe Vera producten mogen testen en jongens wat stond ik te kijken van mijn eigen bevindingen. Ik test twee lijnen, Aloe Vera voor de gecombineerde huid en Tea Tree voor een vette tot zeer vette huid. Voordat ik ben begonnen met testen dacht ik dat ik de Tea Tree lijn helemaal niet lekker zou vinden in verband met de geur, dus ik was iets bevooroordeeld in het voordeel van de Aloe Vera producten. En het gekke is… nou dat lees je verderop wel…

IMG_0929

Uit de Love Nature Aloe Vera lijn test ik de; Cleansing Gel, Face Toner, Eye Gel en de Gel Cream.

IMG_0932

Aloe Vera, ook wel genoemd de Aloe barbadensis, bekend om zijn verzachtende en hydraterende werking. Aloe Vera zou goed zijn voor elke huid, niet specifiek voor de gecombineerde huid, maar het is vaak de geur in cosmetica waarvoor Aloe Vera wordt toegevoegd. Het heeft een frisse, lichte groene geur, een natuurlijke plantig odeurtje.

IMG_0937

De Aloe Vera cleansing gel, heel simpel schuimen en spoelen (lather & rinse). Nadat ik mijn gezicht heb gereinigd met mijn eigen DIY oog- en make-up remover (dit om alle make-up er goed af te halen) gebruik ik de cleansing gel, ik maak mijn gezicht nat, schuim met mijn natte handen een beetje van de gel op en wrijf dit zachtjes over mijn gezicht. Ik doe wel mijn nek, maar uiteraard niet de huid rond de ogen. Dit spoel ik een aantal keer goed af met lauw water en dep mijn gezicht droog met een schone handdoek of tissue. Ondanks mijn DIY reiniger met olie, blijkt de Aloe Vera cleansing gel mijn huid wat uit te drogen, verder ervaar ik geen allergische reactie of irritatie.

Het enige ongemak wat ik heb is de geur, het is alsof ik komkommer ruik en dat is nou de enige lucht in cosmetica die ik echt niet lekker vind. Het is niet sterk, penetrant of goor, het is gewoon dat ik persoonlijk niet van deze geur houd. Gelukkig blijft het niet lang hangen en kan ik zeggen dat ik de cleanser verder wel kan waarderen. De trekkende droge sensatie op de huid is na het gebruik van de lotion over.

IMG_0933

Love Nature Face Lotion Aloe Vera, ik kan meteen kort zijn, de geur ervaring is net als bij de cleanser, zeer onprettig, wat ik erg jammer vind. Verder is hij fijn en eigenlijk heel voedend, het droge trekkerige gevoel na het wassen van mijn gezicht is na het aanbrengen van de toner verdwenen, alleen voel ik wat prik. Ik had dit totaal niet verwacht, ik had ten eerste gedacht dat de geur mij zou bevallen en een prikkend gezicht is het laatste wat ik dacht te krijgen bij Aloe Vera. Ik zelf denk dat het komt door de parfum die in het product zit, daar reageer ik wel vaker op. Ik ben het toch blijven gebruiken samen met de cleanser en ik moet zeggen dat het wel goed heeft gedaan voor mijn gezicht, dus lees verder.

IMG_0941

De eye gel, niks anders dan lof, ik heb deze met heel veel plezier gebruikt, het was heerlijk verkoelend en het trok mijn huid een beetje strak (mag wel een beetje op mijn leeftijd), waardoor ik een wat frissere blik kreeg. De gel heb ik alleen overdag gebruikt, niet voor de nacht daar vind ik deze eye gel niet voedend genoeg voor. Tijdens onze vakantie in Portugal heb ik mijn ogen minimaal twee keer per dag laten genieten van deze heerlijke ooggel en wat deed het ook goed na een lange dag hangen en in de zon.

IMG_0943

Dan de Aloe Vera Gel Cream uit de Love Nature serie, een gelcrème die de vochtbalans van je huid herstelt, waardoor die er gezond en zacht uitziet.  En ja hoor het is echt zo en mijn gecombineerde huid heeft genoten. Er is zeker balans en ik voel dat deze crème voedend genoeg is, al twijfel ik aan de wintermaanden, dan zijn mijn wangen en voorhoofd wel vaak heel erg droog. Het is een heerlijke crème, mijn man heeft deze als aftershave gebruikt en dat ging ook helemaal goed. Mijn huid bleef langer mat en ik had zeker minder last van ontstekingen. En wat ik ook nog even mee wil geven is dat deze beauty ook een verkoelende werking heeft, het was zeer lekker om de Aloe Vera cream te gebruiken na het zonnen, voelde extra lekker op de huid.

En dan de opsomming van mijn ervaringen met de Aloe Vera producten. Ik vind de geur niet lekker, dat komt omdat ik het erg vind ruiken naar komkommer. Ben je een Aloe Vera- en komkommergeur  fan, dan is dit zeker voor jou, het is gelukkig wel een zeer milde en vluchtige geur. De werking van deze producten met elkaar is geweldig, ik heb ze met veel liefde gebruikt en zal dat verder tot ze op zijn ook doen. Vooral de eye gel en de gelcream hebben mij verbaasd met hun werking. Mijn huid was super rustig, geen pukkels, geen ontstekingen, niet rood en geïrriteerd. Naast dat alles had ik ook een veel minder een vette kop naar gelang de dag vorderde, een hele dag en avond haalt het niet, maar het was wat mij betreft goed genoeg.

Dan de Love Nature Tea Tree lijn, hier test ik de volgende producten; Cleansing Gel, Face Toner, Face Lotion en de Corrective Stick.

IMG_0949

De producten uit de Tea Tree lijn ruiken naar Tea Tree, dat moge duidelijk wezen. De werking van Tea Tree op een vettige of onreine huid is al jaren bekend, het werkt goed tegen puistjes en zorgt ervoor dat de huid meer in balans is en niet zo vettig wordt gedurende de dag. Verder is het handig om te weten dat Tea Tree wordt vermeld als Alternifolia Leaf Oil bij de ingrediëntenlijst , een ander woord voor Tea Tree Olie.

Alle producten uit deze lijn hebben de geur van Tea Tree, maar het is veel minder penetrant dan ik had verwacht. Ook vervliegt de geur na het aanbrengen heel snel, dus als je niet zo gek bent op Tea Tree, don’t worry, je ruikt het alleen bij het aanbrengen/gebruik van de producten.

IMG_0951

De cleansing gel, heel simpel schuimen en spoelen (lather & rinse). Nadat ik mijn gezicht heb gereinigd met mijn eigen DIY oog- en make-up remover (dit om alle make-up er goed af te halen) gebruik ik de cleansing gel, ik maak mijn gezicht nat, schuim met mijn natte handen een beetje van de gel op en wrijf dit zachtjes over mijn gezicht. Ik doe wel mijn nek, maar uiteraard niet op de huid rond de ogen. Dit spoel ik een aantal keer goed af met lauw water en dep mijn gezicht droog met een schone handdoek of tissue. Ik merkte op dat mijn gezicht best wel trekkerig en droog aanvoelde, verder heb ik geen allergische reactie gehad of opgemerkt dat het product mijn huid irriteerde.

IMG_0953

De Tea Tree face toner maakt het trekkerige gevoel na het wassen van mijn gezicht niet veel minder, het blijft trekkerig en wat droog aanvoelen, maar dan met een soort laagje er nog over. Niet storend, eerder stroef en fris. Het gekke is dat ik helemaal geen irritatie ondervind van deze toner, welke ook parfum bevat.

IMG_0956

Dan de face lotion uit de Tea Tree lijn, een snel absorberende gezichtslotion die je huid in evenwicht brengt met essentiële tea tree-olie, biedt precies de juiste lichtgewicht hydratatie voor je vette huid. En lichtgewicht is het, het is echt zo zacht en licht, dat het mijn compleet versteld heeft doen staan. Oh ja, werk snel, de stroefheid van de lotion is tienvoudig in deze dagcrème. Bij het aanbrengen voel je een vettige gladde textuur, alsof je met olie aan de gang bent gegaan (heel verbaasd was ik de eerste keer), maar na een seconde of tien smeren voel je dat de lotion intrekt en je huid heel erg stroef wordt. Mooi hoor dacht ik, dat is al een dikke opsteker en ja dat was het echt. Dit matte stroevige effect blijft de hele dag zo, sterker nog je kan mat en vetvrij door tot ergens laat in de avond. Een hele nacht er nog bij zal het niet gaan halen, maar een dikke veertien uur werkt het goed bij mij.

Zoals je al hebt kunnen lezen is de geur van de Tea Tree lijn mij niet tegen gaan staan, ik vind het nooit vies, maar heel veel Tea Tree of een hele penetrante versie van Tea Tree vind ik niet fijn. Bij de cleansing gel en de face toner vond ik het nog het minst lekker, maar bij de face lotion (dagcreme) is het eigenlijk wel een hele prettig zachte geur. Ook zoals bij de Aloe Vera lijn vervaagt de geur super snel en ruik je daar verder helemaal niks meer van.

IMG_0958 IMG_0960

Dan als laatste Love Nature Corrective Stick Tea Tree, een handige 2-in-1 oplossing voor puistjes. Samengesteld met antibacteriële essentiële tea tree-olie. Gebruik de groene kant om onzuiverheden te bestrijden en de beige kant om ze te verbergen. De groene kant eerst en dan de camouflerende kant. Puntje wat ik je mee wil geven als het niet helemaal bij jouw huidskleur past (net als bij mij) smeer het alleen op de pukkel of het plekje wat je  wilt ontdoen van een rode kleur. Erg handig in de tas en mee op vakantie.

Nog even een opsomming van mijn ervaringen met de producten uit de Tea Tree lijn. Totaal anders dan ik had verwacht vond ik deze geur veel lekkerder dan die uit de Aloe Vera lijn. Bij de face lotion vind ik de geur zelf lekker en de werking is al helemaal voortreffelijk. Het werkt, deze lijn zorgt voor een matte look een de hele dag door, ongeacht de activiteit en het weer. Ik had het niet verwacht, maar het werkt!

Je kunt alle details met betrekking tot de ingrediënten en de andere series uit de Love Nature lijn bekijken op de Oriflame website en tevens webshop. Er is op dit moment sale, dus wees er snel bij, de Aloe Vera producten zijn met korting te bestellen. Ik som nog even de producten voor je op die ik heb getest.

Love Nature Aloe Vera lijn;

  • Cleansing Gel –  150 ml. voor € 11,-.
  • Face Toner – 150 ml. voor € 11,-.
  • Eye Gel – 15 ml. voor € 12,-.
  • Gel Cream – 50 ml. voor € 12,-.

Love Nature Tea Tree lijn;

  • Cleansing Gel – 150 ml. voor € 11,-.
  • Face Toner – 150 ml. voor € 11,-.
  • Face Lotion – 50 ml. voor € 12,-.
  • Corrective Stick – 4 gr. voor € 10,-.

Zo zie je maar weer dat je je zomaar kan vergissen, dat je verwachtingspatroon helemaal niet hetzelfde is met de praktijk. Ik ben in ieder geval heel blij dat ik beide lijnen mocht proberen en nog even een feitje, ik heb de Tea Tree producten eerst gebruikt en daarna de Aloe Vera, de anti-pukkel-werking is gelijk, beide series voeden mijn huid gelijk, maar de Tea Tree lijn houdt mijn huid langer vetvrij en mat. Zeer fijne producten die goed hun werk doen voor een kleine prijs, ik ben fan!

Heb jij al wat uit de Love Nature serie geprobeerd en wist je al dat er nog meer lijnen zijn dan alleen de Aloe Vera en de Tea Tree?

Toodles,

Wojis

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top