Beauty DIY

Rommel & Roer: Coconut Oil, Sugar & Lemon Oil Body Scrub [love in a jar]

Het is weer tijd voor een Rommel & Roer, een fijn en gemakkelijk DIY recept voor een heerlijke scrub voor twee. Het is simpel, lekker en snel om te maken, wat wil je nog meer. Dus allemaal vast je badjas aan, want we gaan lekkere scrub maken voor onder de douchen!

Wat heb je nodig:

  • 1/2 kop suiker naar keuze;
  • 1/4 kop + 2 eetlepels kokosolie;
  • 1 eetlepel EVOO citroen

Doe de suiker in een ruime kom, echt neem een ruime kom en doe het ook niet meteen in je pot, gaat niet lukken… echt. Ik gebruik graag bruine suiker, omdat deze zo heerlijk ruikt in combinatie met de geurende kokosolie.

IMG_9038

Voeg de kokosolie toe. Kokosolie is een beetje een kleverig goedje, bij mij sneuvelen er altijd  minimaal 2 theelepels, 1 eetlepel en 2 vorken om het uit de pot, in de maatschep, weer in de kom te krijgen [geduld is een schone zaak en genoeg bestek ook].

IMG_9040

En als laatste voeg je de citroenolie toe. Je kan ook rozemarijn olie gebruiken, dat gaat ook heel fijn samen met de geur van de kokos en suiker. Heb je helemaal niks in huis qua geur, gebruik dan gewoon niks, de suiker en de kokosolie zijn heerlijk samen.

IMG_9041

Prak vervolgens alle ingrediënten goed door elkaar met een vork [let op: een vork en niet je handen] totdat je een mengsel krijgt wat een beetje lijkt op lobbige aardappelpuree.

IMG_9044

Het is even een werkje, maar het komt echt allemaal goed. En als de geur nog niet naar je zin is, druppel er gerust nog wat geurende olie in en meng het nogmaals goed door.

IMG_9045

Echt jongens en meisjes, gebruik een vork, als je je handen gebruikt smelt de kokosolie en dat wil je pas als je het gaat gebruiken.

IMG_9048

Dit recept is genoeg voor twee ruime scrub-beurten, als je wat zuinig bent met de scrub kan je er wel drie tot vier keer mee doen. Ik vind het heel fijn dat het een wat dikker scrub is, dan kan je lekker lekker scheppen met je vingers zonder dat het uit je handen loopt. En als je het een paar seconden in je handpalm laat liggen smelt het. Maar ik zelf wacht nooit tot het gesmolten is, ik ga altijd straight from the jar on to the body!

[Let op: olie is glibberig, vergeet dus niet dat de vloer ook glibberig is, voorzichtigheid is geboden!]

Ik wens jullie allemaal veel scrub plezier en vergeet niet, scrubben is leuker als je het met je liefje doet 😉

Enjoy,

Wojis

2 thoughts on “Rommel & Roer: Coconut Oil, Sugar & Lemon Oil Body Scrub [love in a jar]

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top