Philips Lumea IPL Precision

Lume-area & face #part2

Vandaag besloot ik mijn inhaalslag te maken wat betreft het inperken van de bikinilijn, snor en de verschrikkelijke heksenharen. De kids naar school gebracht, was aan gezet en onder de douche gestapt om dat spreekwoordelijke varkentje eens te wassen en te scheren (niet echt charmant maar wel geinig). Zo gezegd zo gedaan, de snor maar eens aangepakt, die had vorige week wel alweer gekund, maar druk gehad, geen tijd geen zin.

  • Bikinilijn – check
  • Snor – check
  • Twee heksenharen – check

Ja de heksenharen, zo noem ik ze in ieder geval. Dat zijn donkere harde haren (eigenlijk denk ik dat het baardharen zijn en dat vrouwen al zouden we lang genoeg leven, heel langzaam veranderen in lelijke behaarde mannen), ik heb er twee 1 op en 1 onder mijn kin, die ineens binnen een dag helemaal uit groeien lijkt wel. Die zitten mij al zo lang dwars en nu gaan ze er dan daadwerkelijk aan.

Eenmaal geschoren en gewassen eerst mijn gezicht behandeld, niet vergeten je lippen wit te maken met een oogpotlood. Vervolgens mijn hele snor area gedaan, deze loopt bij mij wat uit naar de zijkant dus die pak ik dan ruim mee. Dan de twee heksenharen, die heb ik meteen op stand 4 gezapt, bzzzzzzzzzz be gone.

Daarna ben ik aan de bikinilijn begonnen, ik beging rechts en werk mijn weg naar beneden en daarna doe ik links. Zo vind ik het gemakkelijk om te onthouden wat ik wel en niet heb gedaan. Let alleen op dat je goed scheert, de haartjes die blijven zitten of die je niet ver genoeg hebt afgeschoren branden weg en ik merk dat het dan iets minder prettig is, zelfs wat pijn kan doen. Omdat ik een gevoelige huid heb ga ik liever niet  meer dan 1 keer met het scheermesje over dezelfde plek, omdat ik daar een geïrriteerde en schrale huid van krijg, dus ff doorbijten dan maar. Ik neem er dan ook gewoon de tijd voor, ga lekker onder de douche en zorg dat ik systematisch en zorgvuldig het gebied wat ik wil behandelen scheer. Dan de tijd nemen om met de Lumea stap voor stap de plek te behandelen. Niet haasten, dan kan je beter een dagje overslaan.

Mijn gezicht had ik natuurlijk al eens gedaan en ik moet zeggen dat het redelijk weg is gebleven tot en met week drie. Daarna zijn er wel wat haren gaan groeien. Ben benieuwd naar over twee weken. Mijn bikinilijn heb ik ook zeker verschil gemerkt, vooral de wat dunnere haren blijven erg lang weg. De wat dikkere hebben denk ik gewoon wat meer tijd nodig. Dus die ook gewoon over twee weken weer.

Gr.,

Wojis

 

One thought on “Lume-area & face #part2

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top