Beauty DIY

SeeBuyTry: Candelilawas

Misschien heb jij er wel al eerder van gehoord en misschien net als ik nog nooit, Candelilawas. Deze kwam ik tegen op www.de-kruiderie.com een website waar ik een aantal van mijn DIY ingrediënten bestel.

Candelilawas is een plantaardige was van de candelilastruik uit Mexico. Het smeltpunt ligt rond de 70 °C en dus kan de was kan goed worden toegepast om het smeltpunt van body-butterbars (en andere producten) te verhogen. Wel duurt het een aantal dagen voordat de was helemaal is uitgehard, opletten dus! Dan kunnen jullie wel raden waarvoor ik het ga gebruiken, om mijn Buddy Butter Hearts (DIY BBHearts recept) net even wat harder te maken en dus langer mee te laten gaan.

Om te proberen heb ik 10 gram besteld, eerst maar eens kijken of het wat is en of het goed werkt. De geur zou aangenaam moeten zijn, net als bijenwas, dus ik ben heel benieuwd.

Ook heb ik mijn voorraad ingrediënten weer bijgevuld, het is tijd voor een nieuwe Rommel & Roer, dus houdt de site in de gaten. Er staat ook weer een nieuw flesje Aloë Vera gel in huis, voor mijn heerlijke gezichtslotion.

Ik ga snel aan de slag met mijn Candelilawas en ik zal er een reportage van maken en als het goed werkt mijn King of Skin Dupe recept aanpassen. Het zou de geur ten goede komen als de bar wat harder zou zijn, dus dat is waar de candelilawas voor moet zorgen.

Als iemand tips of advies heeft qua hoeveelheid en waar op te letten, graag! En heeft iemand dit al eens gebruikt voor een DIY project?

Toodles,

Wojis

 

4 thoughts on “SeeBuyTry: Candelilawas

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top