Food is Good

Monchoutaart met Bastognekoek bodem en kersen on top!

Het is één van mijn favoriete zoetigheden die ik regelmatig maak, deze taart is lekker, gemakkelijk en snel te maken en bijna iedereen lust er wel een stukje van.

Soms eet je iets en dan vindt je het zo lekker dat je het wilt delen met iedereen die je kent, zo ook deze taart. Wel heb ik het recept een beetje ge-tweakt naar eigen smaak en zo hoort het ook, dan is het nog lekkerder.

Wat heb je nodig;

 • bakvorm van 24cm
 • bakpapier
 • bakspray / margarine
 • 1 pak Bastognekoek
 • 125 gr plantaardige margarine
 • 250 ml slagroom
 • 1 zakje klopfix
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 1 theelepel vanille extract
 • 120 gr witte basterdsuiker
 • 2 pakjes Monchou
 • 1 blik vlaaifruit kersen

Je begint met het smelten van de boter in een ruime pan, terwijl de boter smelt doe ik het pak koeken in mijn keukenmachine en vermaal dit heel tot een hele fijne korrel. Als je geen keukenmachine hebt en je gebruikt een molentje of een zakje en een vleeshamer, dan stel ik voor dat je eerste de koeken verkruimeld (zo fijn mogelijk) en dan de boter opzet. De boter mag niet aanbakken of verbranden, alleen smelten.

Als de boter gesmolten is doe ik het vuur uit en gooi de koekkruim erbij en roer dit goed met een vork door elkaar heen, zodat het helemaal goed vermengd is. Dan doe ik bakpapier in tussen de rand en de bodem van de springvorm en vet deze in. Verdeel de koekkruim over de boden en druk deze aan met een lepel. Beetje vershoudfolie erover en in de koelkast, ongeveer 10 minuten.

Ik meng dan de monchou, suiker, vanillesuiker, vanille extract in de keukenmachine totdat de suiker helemaal gesmolten is door de monchou. Dan pas doe ik de slagroom en de klopfix erbij en klop ik het geheel lobbig. Eerst op laagste stand en dan na 30 seconden op de hoogste stand, let op dat je het niet helemaal stijf klopt.

Haal het bakblik met Bastognebodem uit de koelkast en verdeel het monchou/slagroom mengsel over de bodem, doe dit voorzichtig zodat de koek niet loslaat. Dit geheel gaat nog minimaal een uur in de koelkast, twee is beter. Ik schep de kersen er pas op bij het serveren maar natuurlijk kan dit ook meteen na het monchou/slagroom mengsel erop.

  

Eet smakelijk!

Wojis

2 thoughts on “Monchoutaart met Bastognekoek bodem en kersen on top!

  1. Oh lekker, klinkt goed. Er zijn verschillende variaties mogelijk, maar wat een bonk calorieën, een stukje is genoeg energie voor twee dagen :-). En het is zo snel en gemakkelijk.

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top