Beauty Looks

Back in town | BB Bronzing Cream by Bourjois Paris

Back in town, bijna weggegooid, maar na de eerste tweede kennismaking heb ik besloten nog even te wachten met het trashen van de BB Bronzing Cream by Bourjois. Je kent deze misschien nog wel uit de Summer on the Riviera collectie. Misschien ook niet, het is een 8 in 1 product, een natuurlijke gladmaking, transparant, boost de uitstraling, 16 uur hydratatie, gladde huid, verlengt een zomerse teint, SPF15, onmiddellijk een fris effect. Een product wat ik wel veel heb gemengd met mijn SPF 30 of 50 crèmes, maar wat ik eerlijk gezegd niet zo heel vaak op zichzelf heb gebruikt. Herontdekt met een vernieuwd enthousiasme en een good to go net aan mooie fake-tan. 

IMG_2568

Dit is het uiteindelijke resultaat, de reden dat ik deze BB Cream toch nog even wil delen met jullie. Alsof ik door het zonnetje gekust ben of niet? Nu is deze BB Cream niet meer te koop, maar er zijn natuurlijk veel meer van dit soort producten op de markt. Neem bijvoorbeeld de DayWear Sheer Tint Release SPF15 [ook met zo een transparant bronzing effect] en de BB Cream met Flexitone van Dr. Brandt [iets minder bronzer meer bruiner] en de Glam Bronze GG Cream van L’Oréal, deze zou ook zo’n transparant bronzing effect moeten hebben [heb ik zelf nog niet mogen testen]. En dit is ‘m dan, mocht je nog willen weten welke ik bedoel, misschien heb jij deze ook ergens achter in een lade liggen. Of misschien heb je wel wat anders achter in je la en ben je vergeten hoe mooi het effect eigenlijk wel is. Misschien heb je nog niks wat dit effect geeft, dan kan je dit weekend mooi op jacht naar de perfecte bronzing cream.

IMG_2561

SPF 15 is natuurlijk niet heel erg veel en vergeet niet dat je elke twee uur je SPF opnieuw moet opsmeren om effect te hebben, maar het gaat hier meer om het kleurtje dan om de bescherming. Het is ook meer een teintje voor de huid dan dat het een beschermd product is, zo is het volgens mij niet bedoeld ondanks dat er BB op staat. De SPF is er meer voor het hydraterende en voedende effect imho. Op de foto hieronder heb ik niks anders op dan mijn dagverzorging, au natural baby.

IMG_2560

Dan neem ik een pompje van de BB Bronzing Cream, verdeel dit over mijn vingertoppen, verdeel dit weer over mijn gelaat en begin zachtjes met uitsmeren. Je moet het wel een beetje inwerken, dan krijg je een mooi egaal effect. Wat helemaal geweldig is [verrassend ook deze keer], is de zacht tropische kokos/vanille geur, niet heel vervelend en lang houdend gelukkig. Dan de ongelofelijke smeedbaarheid, het vliegt er echt gemakkelijk op en laat zich heel erg gemakkelijk uitsmeren en verdelen. Ik heb niet mijn hals gedaan, dan had ik ook mijn schouders moeten doen, vandaar alleen mijn gelaat. Ik ben met het restje van mijn handen nog even langs de king naar beneden gegaan, om de overgang wat mooier en geleidelijke te maken.

IMG_2555

Je ziet de glanzende bronzer al in het product zitten, ik vind de kleur echt helemaal zomers. En dan hieronder het resultaat met een enkel pompje BB Bronzing Cream. Tikje oranje, ja dat is zo en het is best wel een beetje donker dus echt niet voor iedereen geschikt. Als je teveel zou gebruiken en het niet goed zou uitsmeren, dan is het wel een beetje too much. Ook is het wellicht niet geschikt voor de zeer bleke teintjes, zoals je kan zien steekt het bij mij al behoorlijk af met mijn nog enorm niet ge-sun-kissed hals en schouders.

IMG_2559

Maar let eens op de transformatie als ik wat oogschaduw, mascara, lipstick en blush aanbreng. Hier heb ik ook wat matte bronzer gebruikt om mijn hals en schouders bij te kleuren, niet extreem veel, maar net even het witte eraf. Na nog een klein laagje bronzer om de overgang nog natuurlijker te maken was er uiteindelijk het eindresultaat zoals in de eerste foto. Not bad I darling, totally not bad.

IMG_2566

Het is helemaal geen dekkend product als je het mij vraagt, het lijkt misschien zo door de kleur, maar je camoufleert er echt niks mee. Ik voel wel een hydraterende werking, dat zeker het voelt heel prettig aan op mijn huid. Geen schilfertjes of droge plekken gedurende de dag, maar ook heb ik helemaal geen ongemak ervaren van mijn vette huid, ik was en ben best onder de indruk. Glad werd mijn gelaat er niet van, het lijkt alleen wat gladder, maar onmiddellijk een fris effect en zeker een bootst voor je gevoel. Niet slecht hoor BB Bronzing Cream by Bourjois, helemaal niet slecht.

Mijn hernieuwde ervaring met de BB Bronzing Cream van Bourjois vraagt om meer, meer sheer bronzing producten. De SPF is heel fijn, deze zorgt voor een verzorgend effect gedurende de dag. Probeer je BB Bronzing Cream ook eens zonder dagverzorging als je een vette huid hebt, dat kan zomaar een stuk fijner voelen en een stuk langer houden. Voor nu ben ik bruin uit een potje en ik vind het heerlijk, ik denk dat ik alles beneden de kin ook maar een bruin-behandeling moet geven, it’s time!

Zeg het maar, too much fake tan of kan het er net mee door?

Sun kisses,

Wojis

2 thoughts on “Back in town | BB Bronzing Cream by Bourjois Paris

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top