Beauty DIY Nieuw/New Ods & Ends

Rommel & Roer: DIY Reinigingsolie & Setting Spray [budget proof] [puur natuur]

Het Rommel & Roer seizoen is al een tijdje gaande en ik heb er weer eentje [eigenlijk twee] voor jullie. De ingrediënten kan je natuurlijk aanpassen naar eigen smaak, budget en wat je al in de kast hebt staan. Je hoeft ook zeker niet precies te gebruiken wat ik heb gebruikt, er zijn voldoende alternatieven te koop. Vandaag maak ik een reinigingsolie voor onder de douche en een setting sray, welke je ook kan gebruiken als lotion, of gewoon als hydratatiespray. Het zijn geen ingewikkelde recepten en je hoeft ook niet precies af te meten. 

IMG_5041

We beginnen met de reinigingsolie voor onder de douche, welke je niet alleen voor onder de douche kunt gebruiken natuurlijk. Ik maak deze water/douche-proof door het in een kunststof flesje te maken. Ook zit er een pompje op de fles, zo voorkom ik dat er water bij mijn product komt. Maak niet teveel, je kunt altijd weer een batch maken. Ik heb mijn nieuwe Centella olie gebruikt, deze is goed voor de wat oudere huid en zorgt voor sneller herstel van littekens. Nog een voordeel, deze is ook goed voor nagels, dus ik pak meteen de nagels mee. Voor de rest gebruik ik eigenlijk wat basis olie, de wat minder dikkere vettere olie.

Ingrediënten: Rozenwater, Amadelolie, Macadamia olie, Centella olie en een plastic flesje met pomp.

Vul het flesje tot ongeveer de helft [iets minder, dan kan je goed schudden] met rozenwater, druppel daar wat Centella olie bij [ik heb ongeveer 5 druppels gebruikt]. Vul de dan aan met een kwart amandelolieen macadam olie. Goed schudden voor gebruik. Pomp twee keer wat olie in je handpalm, verdeel dit over het gezicht, masseer het in en spoel af. Gebruik daarna eventueel nog een andere cleanser.

Gebruik olie die jij prettig vindt en welke goed zijn voor jouw huid, het is wel fijn om de wat minder vette olie te gebruiken. Mix niet al te veel verschillende olie door elkaar heen, dan is het moeilijker om bij te houden welke olie je wel of niet prettig vindt.

IMG_5046 IMG_5048 IMG_5049 IMG_5056

Voor de setting spray is het belangrijk geen [grote hoeveelheden] olie te gebruiken, ook is vettere olie niet geschikt. Als je deze spray als lotion wilt gebruiken,  dan zou je dat wel olie  kunnen toevoegen. Ik denk dat het voor een lange vlucht of een dagje strand heel prettig is een beetje olie bij de vloeistof te druppelen. Ik zal je later dit jaar wat recepten delen, maar nu eerst setting spray.

Ingrediënten: Rozenwater, Glycerine, Vitamine E olie [helpt vocht vasthouden] en flesje met spray.

Vul je flesje tot ongeveer drie kwart met rozenwater, ook weer niet teveel dan kan je niet goed schudden. Druppel twee tot drie druppels Vitamine E olie [bij een groter flesje iets meer] en ongeveer nog 1/10 glycerine bij. Je spray is klaar, sprayen naar behoefte zeg ik altijd maar. De enigetip die ik je kan geven, doe het niet van te dichtbij, ongeveer 30 cm van je gezicht is heel mooi. Het hangt een beetje af van de verstuiver van je spray. Test het dus eerste even voordat je het op je gezicht gaat sprayen.

IMG_5059 IMG_5061 IMG_5063 IMG_5066

Zoals je ziet is het niet moeilijk, het enige wat lastig is, is bepalen welke ingrediënten jij wilt gebruiken en niet teveel maken in één keer. Als je vindt dat er meer van het ene in moet, dan doe je dat gewoon. Ik noteer altijd mijn recepten, als ik vind dat er meer amandelolie bij moet, of een beetje van een andere olie extra, dan doe ik dat en pas het recept aan. Kijk ook eens naar alternatieven, rozenwater ruikt heerlijk, maar kan zeker worden vervangen door ander bloesemwater of spa. Je kan natuurlijk wat meer glyserine gebruiken en wat Aloe Vera gel.

En houdt de houdbaarheidsdatum van je ingrediënten in de gaten, mocht je olie of je eindresultaat anders gaan ruiken dan je gewend bent, dan is het ranzig geworden, gooi het weg en begin opnieuw. De Tuinen heeft een zeer ruim assortiment olie waar je uit kan kiezen, ook Kruidvat en Etos hebben tegenwoordig veel producten. En vergeet je lokale biowinkel en toko niet, daar is heel veel te halen.

Veel plezier en mocht je nog tips hebben of vragen zet het in de comments.

Liefs,

Wojis

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top