Beauty LifeStyle

Parfum waar ik niet zonder wil, vier geurende beauties

Geuren komen en geuren gaan, soms ben ik een geur gewoon zat en soms verdwijnt een geur zomaar uit het assortiment. Hoe dan ook is het soms noodzakelijk op zoek te gaan naar een nieuwe geur. Eigenlijk ben ik heel trouw aan mijn parfums, als ik een echte liefde heb gevonden, dan blijft dat ook zo voor lange lange lange tijd. Er zijn genoeg geuren die ik heel lekker vind, maar niet nog eens koop, of weer na jaren vernieuw. Andere geuren zijn en blijven favoriet en vandaag laat ik jullie er vier zien, twee oude en twee nieuwe liefdes.

IMG_5132

Hier zijn ze dan, mijn vier schoonheden; Coco van Chanel, Sun van Jil Sander, La Petite Robe Noire van Guerlain en Florabotanica van Balenciaga. De geuren waar ik niet zonder wil en ik zal je vertellen waarom niet.

IMG_5137

Coco is een oriëntaalse, bloemige, poederige en heel erg warme geur. Door onderandere de aanwezigheid van roos, kruidnagel, mandarijn en oranje bloesem, is het een zeer aanwezige geur. Eentje die niet door iedereen gewaardeerd en gedragen wordt. Ik ben al heel lang in de ban van Coco, vanaf het eerste moment dat ik haar heb geroken, ik was een jong meisje, ik weet het nog heel goed. Mijn moeder had een sample en ik was verkocht, het flesje heb ik zolang er geur af kwam bewaard. Eigenlijk heb ik altijd Coco in huis, al jaren en jaren, ik geloof dat ik voor het eerst een flesje kocht toen ik 16 of 17 was. Voor mijn verjaardag weet ik nog en het is traditie, als ik bijna geen Coco meer heb, dan koop ik het altijd voor mijn verjaardag. Ik wil dus niet meer zonder Coco, zij past bij mij en ik pas bij haar, als ik Coco draag ben ik gelukkig.

IMG_5138

Sun van Jil Sander the sun fragrance, dat zegt genoeg toch? Zon in een flesje, zomer op je huid, vakantie in je neus. Ook Sun is te omschrijven als oriëntaals, met haar basis in citrus afgetopt met oranje bloesem, yang-ylang, iris en vanille. Een zeer zoete geur met een explosie patchoeli, viooltjes en lelietjes-van-dalen. Je ruikt zoveel in deze geur, zoveel zon en zomer, een favoriet voor op vakantie. Zo is het ook begonnen met Sun, een geur die ik eens kreeg en meenam op vakantie. Ik was denk ik 19 en deze liefde is nooit meer overgegaan. Wel heb ik twee keer een pauze moeten nemen van Sun, tijden en na mijn zwangerschappen wilden wij even niet meer samen.

IMG_5136

Dan de eerste van mijn nieuwe liefdes, La Petite Robe Noire van Guerlain. Een prachtige geur en uiterst onweerstaanbaar. La Petite Robe Noire is een frisse en bloemige geur met sprankelende fruitnoten. Vol bergamot, amandel, kers en rode bes, een combinatie die hemels is. De geur van rozen, zwarte thee, en zoethout maken de diepte af in deze geur. En voor een vleugje kruid en zoetigheid tonkaboon, vanille, patchoeli en iris. Een geur waar ik meteen verliefd op ben geworden en waar ik nog steeds heel erg van geniet.

IMG_5134

Florabotanica van Balenciaga is een zeer krachtige geur die begint met een bloemig aroma, maar daarna veranderd in een mengeling van aroma’s. Met roos, anjer, pepermunt en een ondertoon van gras is dit een ultieme groene warme geur. Een beetje kruidig, beetje houterig, zwaar bloemig en ontzettend eigenwijs. Een geur waar ik gewoon geen genoeg van kan krijgen en waar ik mij niet zonder kan voorstellen. Het is een geur die het hele jaar rond gedragen kan worden en dat doe ik dan ook graag. Het vrolijkt alles op, maakt elke look en outfit af, zorgt voor een moderne sophisticated parfum.

Het zijn vier hele mooie geuren, welke allemaal hun eigen karakter hebben en tegelijk heel goed passen bij dat van mij.

Heb jij ook een parfum waar je niet zonder wilt? 

Liefs,

Wojis

4 thoughts on “Parfum waar ik niet zonder wil, vier geurende beauties

  1. coco is ook een geur waar ik als jong meisje van in de ban was (liep ik dan tussen de klasgenoten die niet verder kwamen dan charlie, nafnaf, vogue en gloria vanderbilt….

    Sun douchegel MOET mee op vakantie (en doet op depri winterdagen dienst als antidepressiva) en ik hoop nog steeds dat er weer eens een lijn met sun spf producten komt.

    Florabotanica werkt bij mij niet zo en LPRN is ook niet mijn geur (ik ben fan van Champs Elysées en L’Instant Guerlain) maar ik kan ze wel waarderen.

    1. Sun is gewoon Sun in een flesje. Florabotanica is off, beetje vreemd, gekker dan de rest en heel eigenwijs. Viel als een blok voor haar. LPRN is voor mij een herinnering aan zomers in Servie, de geur van zoet fruit en bloesem… wij zijn vriendjes :-).

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top