Beauty

Mineral Care Pure Dead Sea Experience – Elements Facial Mud Mask, for all skin types

Een tijdje geleden kreeg ik een aantal producten om uit te proberen uit de Elements Mineral Care serie van Mineral Skin Cosmetics. Eén daarvan is de Elements Facial Mud Mask, een masker wat geschikt is voor alle huidtypes en vooral een reinigende werking heeft. Meer dan geschikt voor mijn gezichtje dacht ik zo, reinigen is iets waar ik heel veel aandacht aan besteed. Verder zou het met onzuiverheden aanpakken en poriën verfijnen, check, check en dubbel check. En ik ben wel een fan van moddermaskertjes, ik vind ze heel prettig en ze helpen echt mijn pukkeltjes voorkomen en verminderen.Mineral Skin Cosmetics is sinds 1996 gevestigd in Nijkerk en is al meer dan 18 jaar bezig met professionele huidverzorging/verbetering. Door nauw samen te werken met professionele schoonheidssalons bieden zij een ruim assortiment aan hoogwaardige producten en huidverbeterende behandelingen voor ieder denkbaar huidtype. De nieuwste wetenschappelijke technologieën in perfecte synergie met de natuur. De producten zijn  proefdiervrij. De ingrediënten uit de Dode Zee, natuurlijke plantenextracten en aromatische oliën zorgen naast een gezonde, stralende en langdurig jeugdige huid, ook voor een gevoel van wellness en totale well-being!

IMG_0802

Mooie verpakking, ik houd er wel van als het duidelijk is waar de producten van gemaakt zijn en als de verpakking uitstraalt wat je kan verwachten.

IMG_0806

Goed zeg een fijne tube die je wel tot het einde kan uitknijpen met een dop die wel helemaal sluit en watervast is.

IMG_0805

Wat zegt Mineral Care Cosmetics van de Elements Facial Mud Mask:

Mineral Care Elements Face Mud Mask is een intensief reinigend en revitaliserend masker, geschikt voor alle huidtypes. De samenstelling is gebaseerd op mineraalrijke Dode Zeemodder en de absorberende en diep reinigende kleisoort Kaolien. Het masker verwijdert onzuiverheden en verfijnt de poriën. De toevoeging van algenextract voedt en remineraliseert de huid, glycerine beschermt de natuurlijke vochtbalans en laat de huid zacht, glad, comfortabel en ontspannen aanvoelen.

Om te beginnen bij het begin, het aanbrengen is heel simpel, ik reinig mijn huid dep deze droog en breng het masker aan met mijn vingertoppen. Ik gebruik het masker in ieder geval één keer per week, soms een keertje extra, daar waar ik denk dat ik het nodig heb. Vervolgens laat ik het helemaal opdrogen en laat ik het lekker lang zitten. Omdat ik over het algemeen mijn maskertje geniet in bad, is dit ook geen probleem. Wat ik merk is dat het masker helemaal geen nare of vervelende bijwerkingen heeft, ook niet nadat ik het net heb aangebracht. Helemaal geen ongemaakt, alleen maar even een frisse tinteling. Daarna is het gewoon erg prettig, het voelt super fijn aan en het droogt heel snel op. De geur is ook een opvallend puntje, deze is lang niet zo penetrant als veel andere maskers, het ruikt naar modder en zee, maar helemaal niet Hollandse bagger.

Aanbrengen op een schone huid, ongeveer vijf tot tien minuten in laten trekken en afspoelen met lauwwarm water. 1 tot 2 keer per week gebruiken, afhankelijk van de behoeften van de huid.

– bron: Mineral Skin Cosmetics –

Na het afspoelen met lauw water dep ik mijn gezicht nog een keer droog, ik zorg wel dat ik mijn gezicht goed afspoel, alle resten er goed af wassen. Dan blijft er een zachte, soepele, schone huid achter, met een fijne frisse gloed. Ik zelf gebruik daarna nog een lotion en mijn nachtverzorging en dat gaat heel goed samen. Ik heb er ook een keer olie overheen gedaan, maar dat vond ik niet zo prettig, too much, het voelde heel erg opgestapeld op mijn gezicht.

Na een paar weken is de structuur van mijn huid zeker fijner en ik ervaar totaal geen irritatie op de huid. Een masker wat mijn gezicht is super goed reinigd en tegelijkertijd een stralende gloed geeft, ik ben fan. Ik denk dat zelfs de drogere huid zal genieten van dit masker, dit moddermaskertje droogt mijn huid niet uit. Een tube van 100 ml. kost in de webshop van Mineral Skin Cosmetics € 27,95, verder is deze ook te koop bij salons die de producten van Mineral Care gebruiken.

Binnenkort kan je ook lezen wat ik vind van het Elements Face & Eyes Makeup Remover en de Elements Extra Rich Cream.

Hebben jullie al kennis gemaakt met de producten van Mineral Skin Cosmetics?

Ciao,

Wojis

One thought on “Mineral Care Pure Dead Sea Experience – Elements Facial Mud Mask, for all skin types

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top