Beauty Beauty Favorites Looks

Mijn ‘No make-up’ make-up Look | Mijn Tips & Tricks

Of het een trend is in beauty wereld weet ik niet, maar ik draag de laatste tijd vaak een no make-up based look. Het is natuurlijk helemaal niet no make-up, het is eerder een full make-up, maar dan extreem subtiel en natuurlijk. Maar omdat de look zich heel goed leent om op op te bouwen, verander je deze heel snel en gemakkelijk in een full make-up. De basis is natuurlijk en subtiel, je kunt het heel basic houden, maar ook zeker iets gekleurder maken. It’s up to you, zelf maak ik deze look echt extreem basic op de dagen dat ik moet werken, als ik iets meer tijd heb, besteed ik meer tijd aan het camoufleren van oneffenheden. Dat is denk ik waar het om gaat, om een zo gaaf mogelijk canvas te creëren en te werken met make-up die heel erg dicht staat bij jouw eigen natuurlijke teint. 

Ik zal je vertellen welke truckjes ik gebruik en welke producten, ook zal ik je vertellen waarom specifiek dat product. Het gaat om de finish en niet om mijn merk of kleur, het is voor ieder gezicht uiteraard verschillend. Maar de basis is voor iedereen het meest belangrijke, dus de primer, foundation en concealer. Ik wil hierbij ook de mascara noemen, die behoort voor mij ook tot de basis, al is deze heel goed weg te laten. Gekrulde ge-mascara-de wimpers maken een gezicht af, net als een balm, gloss of lipstick op de lippen. Voor jou is het wellicht een eyeliner en een blusher die belangrijker zijn, denk daar voor je begint eens over na. Wat is jouw basis en wat kan je weglaten?

IMG_7985

Om te beginnen zal ik de producten die ik heb gebruikt onder elkaar zetten, het is niet zo dat dit per se zo dat ik de look altijd zo maak, ik zal het allemaal uiteenzetten. Ik heb de look echt minimaal gehouden, super basic en ik heb daarom gekozen voor geen shimmer en glitter en een minimale hoeveelheid subtiele highlighter. De nadruk ligt op ‘no make-up’, dus kijk in je stash of je producten hebt waarmee jij hetzelfde kunt bereiken. Heb jij van jezelf al een fijne niet bagger vette glow, gebruik dan een wat prominentere highlighter, maar overdrijf het niet.

IMG_7099

Zorg voor een goede ondergrond, een goede dagverzorging is heel belangrijk. Dan breng je primer aan, ik doe dat op mijn oogleden, onder mijn ogen en natuurlijk op mijn gezicht. Hier gebruik ik mijn Shadow Insurance van Too Faced voor. Je kunt ook een cream oogschaduw gebruiken, maar blijf dan zoveel mogelijk bij de kleur van je oogleden. Voor mijn gezicht pak ik mijn Dior Backstage Pore Minimizer. Deze werkt gewoon heel goed en heeft een verhelderend effect en geen shimmer. Ik gebruik gewoon mijn vingertoppen, hiermee verdeel ik het product en werk ik het zachtjes in de huid.

IMG_7093

Accentuating Color Stick van Shiseido in S6 Champagne Flush gaat over de primer heen op de plekken die ik ga oplichten. Deze is niet meer te verkrijgen volgens mij, maar is zo subtiel, zo zacht en zo mooi voor een wat natuurlijker effect. Je kunt hiervoor ook heel goed de Cream Colour Base van MAC gebruiken. Deze gebruik je onder je foundation, dan zwakt het wat af en krijg je een hele mooie glow. Zelf gebruik ik het rond mijn gezicht en een heel klein beetje rond de neus. Verder niet, ik glim genoeg. Heb je een hele fletse doffe huid of heel droog, kan je op de usual places je highlighter gebruiken.

De foundation moet heel luchtig en vermeltbaar zijn, dus geen poederige finish, of te mat, dat lijkt te nep. Probeer ook teveel glow en glam te vermijden, de Bourjois Healthy Mix Serum Gel Foundation doet dit voor mij, zo ook de Chanel Perfection Lumiere Long Wear Flawless Fluid Makeup. Ik ga voor de Healthy Mix, deze is nu qua kleur beter en geeft mij een wat frissere finish van zichzelf, ik hoef minder moeite te doen om het er heel natuurlijk uit te laten zien. Je kunt je vingers gebruiken, een kwast of een spons, ik zelf gebruik mijn pinken en ringvingers, hiermee verdeel ik de foundation en klop ik deze tegelijk in de huid.

IMG_7094

Dan ga ik door naar de ogen, hier begin ik met mijn wenkbrauwen, ik neem een potlood wat een niet al te zwaar effect heeft en waarmee ik korte streken mee kan maken, geeft een wat zachter effect. Hiervoor pak ik mijn Crayon Sourcils No. 40 Brun Cedndé van Chanel, omdat er een spoolie aan zit. Uiteraard zou mijn MAC potlood ook goede zaken doen. Als jij mooier en natuurijk kunt werken met een poeder, gebruik een poeder. Zelf vind ik gels en liners wat te hard, maar misschien kan jij het veel beter dan ik… go for it.

Hier komt een puntje waar je even een beslissing moet maken, ik zelf heb geen eyeliner gebruikt of een streep getrokken langs mijn ogen met potlood of oogschaduw. Ik heb een zacht bruin potlood gebruikt van Lancôme, het Le Crayon Kôhl Black Carat in de kleur 023 Chestnut, om de gaten tussen mijn wimpers op te vullen. Dus boven en onder, dat doe je door te korte strekten te trekken tussen de wimperharen in. Het is even een werkje, maar het is heel mooi, de wimpers lijken wat voller en je hebt geen hard lijntje langs de ogen. Dit heb ik vervaagd met een schone buffer kwast, in dit geval de 221 Luxe Soft Crease. Ook daar moet je de tijd voor nemen, hierdoor verfijn je het effect. Subtiel verschil, maar wat mij betreft wel een heel mooi effect. Let op dat je niet in je ogen prikt, hoe zacht de kwast ook is, het is niet prettig.

Daarna heb ik mijn mascara aangebracht, je kunt uiteraard je wimpers krullen, dat laat ik aan jou over. Mijn tang staat niet op de foto, maar ik weet zeker dat ik ‘m gebuikt heb, dat sla ik echt nooit over. Zal eerder mascara vergeten dan mijn wimpers te krullen. Voor de mascara ben ik gegaan voor een mooi subtiele volume mascara, de Essence Maximum Length Volume Mascara. Deze geeft mij meer volume dan lengte en is perfect als ik een subtiel blik wil. Ook altijd mooi op de onderste wimpers, een echte aanrader. Eén laagje is voor mij genoeg, maar je kunt uiteraard doorgaan tot je het gewenste effect hebt. Wat ook een mooi mascara is hiervoor, is de FANtastic Lash Mascara van Paula’s Choice.

Dan pak ik mijn MAC Select Moisturecover om alles wat ik nog wel wil werken weg te werken. Zo ook oneffenheden op de oogleden, donkere plekken onder de ogen en pukkels op de kin. Ook ouderdomsvlekken, littekens of rode zichtbare bloedvaten. Alles mag zoveel mogelijk weggewerkt. Dit dep en smeer ik uit met mijn pinken, langzaam aan en heel geduldig, dat geeft het mooiste effect. Hier bepaal je dus zelf in hoeverre je gaat wegwerken, ik zelf houd wel van een beetje de echte ik door de make-up te laten schemeren. Al is de verschrikkelijke koortslip/kin ook gewoon niet weg te werken, die wordt altijd alleen maar erger. Voor het ophalen van de zone onder mijn ogen gebruik ik een heel klein beetje van mijn Touche Éclat Radiant Touch van Yves Saint Laurent. Minimaal hoor, anders is het teveel en dat wil ik bij deze look juist niet.

Hier ben je bijna bij het einde, nu alleen nog de blosjes, als je die nog nodig hebt. Als jij niet zo heel veel weg te werken hebt, komen jouw eigen blosjes wellicht goed tevoorschijn, in mijn geval moet ik die nog even helpen. Dat doe ik met mijn MAC Creamblend Blush in Something Special. Deze kleur is heel subtiel op mijn huid en de cream textuur zorgt voor een cohesie tussen foundation en blusher die perfect is voor zo’n look. Daarnaast is het natuurlijk veel natuurlijker dan poeder, dan kan zo’n duidelijk make-up effect geven. Maar ook hier moet jij kiezen hoe subtiel je het wilt en wat het mooiste is op jouw huid. De look poeder is dan ook niet af om die reden. Ik blush dus alleen wat waar ik zelf normaal ook bloos, zo blijft de look heel au natural en niet gemaakt. Je wilt absoluut niet gaan shapen of veel diepte aanbrengen. Het moet zo zijn alsof je niet binnen stapt van een wandeling.

IMG_7095

Hieronder zie je waar ik mee moet werken, mijn canvas met alleen mijn dagverzorging, best wat werk te doen. Zelf heb ik dus buiten mijn T-zone wat droge plekken, daar smeer ik een iets rijkere crème op, je wilt absoluut geen velletjes zien straks. De omranding van mijn gelaat vergt weinig camouflage en die laat ik dan voor wat het is, daar komt geen foundation op. Wat niet weg moet, hoef je ook niet te besmeren, des te minder, des te natuurlijker.

IMG_7868

Hier met basis en foundation, zie je hoe er toch nog een beetje blos door komt en dat ik niet al mijn vlekken 100% heb weggewerkt. Ik heb de foundation vanuit het midden naar buiten toe gewerkt tot het punt waar ik het nodig acht. Het is ongeveer net voorbij mijn T-zone en dan op en over mijn kin. Die kin, jommes jommes wat een ellende. De opkomende ontstekingen, de littekens en het altijd maar rood aandoen.. maar dat is een ander verhaal. Het is dus een zone die goed aangestipt [lange halen in mijn geval] moet worden. Neem de tijd, het effect is het waard.

IMG_7871

Dan het uiteindelijke resultaat in daglicht, nou is dat niet natuurlijk?! Je denkt nu natuurlijk dat ik de lippen ben vergeten, maar niets is minder waar. Verzorg deze goed, dan blijven ze mooi en komt jouw lip-product naar keuze veel mooier tot zijn recht. Dus ik scrub regelmatig en smeer mijn lippen altijd in als ik naar buiten ga. Ook voor het slapen smeer ik ze in, zo blijven ze mooi. Any lipbalm die niet te gekleurd is werkt goed bij deze look, maar een mooie nude gloss of lipstick ook. Het enige wat ik niet zo mooi vind is teveel glitter of shimmer. Glans is mooi, dat ziet er gezond en natuurlijk uit.

IMG_7873

Je weet natuurlijk al welke ik heb gebruik, ik heb het er al de heel week over gehad, het is de Instant Light Lip Balm Perfector van Clarins in Rose no. 1. Hier had ik ook heel goed de Paula’s Choice Resist Anti-Aging Lip Gloss met SPF 40 kunnen gebruiken. Of de extra verzorgende oude vertrouwde tepelkloven creme van Purelan of een andere creme op basis van lanoline. Je hebt mogelijkheden genoeg, het is misschien even zoeken, maar je hebt vast verschillende dingen in huis die gaan werken.

Neem je tijd, het is echt niet gedaan in vijf minuten, het duurt echt wat langer, maar dan heb je wel een look die de hele dag door kan en heel gemakkelijk opgewaardeerd kan worden. Oefen je dit een paar keer dan kan je snelheid maken, raak bekend met jouw producten en hoe je de look wilt hebben. Ik ben heel benieuwd of jullie het wat vinden en of je het kan houden bij de basis, ik zelf ga nog even zo door. I like it!

Go No Make-Up Make-Up Look of no go No Make-Up Make-Up Look?

Xo,

Wojis

3 thoughts on “Mijn ‘No make-up’ make-up Look | Mijn Tips & Tricks

  1. Ik vind het wel wat, ondanks dat we er nog genoeg op ‘smeren’ ziet het er wel fris uit!
    Ik zag het recent bij jou en heb je inderdaad na-geaapt! Mijn zoon zei gelijk, dit is veel mooier mam! 🙂

    1. Wat ontzettend leuk en wat een compliment van jouw zoon, leuk is dat. Mijn man vond het ook heel mooi. Zelf vind ik het ook heel mooi, vooral met een blosje, maar dat is ook mijn valkuil. Doe snel iets teveel op de blosjes. Het is ook super mooi helemaal au natural en dan een mooie roze of rode lipstick… alsof je die “er even op hebt gesmeten” tussen wassen en boodschappen door. Een look die altijd kan vind ik, ook bij een gala, diner, verjaardag of zelfs sporten [al zou je het willen]. Xo

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top