Beauty LifeStyle Ods & Ends

Short hair, don’t care | hair care routine #zomereditie

De zomer is echt voorbij, maar ik houd nog even mijn zomerse hair care routine vast. Ik ben erg tevreden over mijn verzorgingsregime en de producten die ik gebruik. Vandaag zet ik al mijn shizzle voor je op een rij. Het zijn alleen de producten die ik gebruik om mijn haren te verzorgen, in goede conditie te brengen en te houden. Dus geen shampoo, conditioner of styling-producten, ik ben er zelf verbaasd over de hoeveelheid. 

IMG_5398

Laat ik de producten van links naar rechts doornemen, in an orderly manner. Mijn grote gouden vriend, de Kérastase Initialiste. Een prachtig serum wat ervoor zorgt dat mijn haar bij de hoofdhuid wordt gevoed. Deze gebruik ik elke keer na het wassen van mijn haar, ik druppel een hoeveelheid voer mijn hoofdhuid en masseer dit in. Het heeft vooral geholpen tegen het afbreken van mijn haren en heeft heel snel de intense glans terug gebracht. Het is een instant boost voor breekbaar, futloos, dof en droog haar. Eigenlijk goed tegen alles en werkt heel snel. Het enige nadeel is het prijskaartje, maar ik vind het echt niet te duur, als je ziet wat het doet.

Dan mijn grote liefde van Kérastase, de Kérastase Elixir Ultime Beautifying Oil. Deze gebruik ik heel vaak, ik zal niet zeggen elke dag, maar het scheelt niet veel. Deze alleskunner gebruik ik hoe dan ook vóór het douchen. Ik smeer één pompje gelijkmatig over de uiteinden van mijn haren, als mijn haar heel droog is, dan verdeel ik twee pompjes over de hele lengte van mijn haren. Dit verzorgt en beschermd mijn haren tijdnes het wassen, het is iets wat ik heel trouw doe en ik merk gewoon dat mijn haren sterker zijn en beter zitten hierdoor. Win win situatie, dus ik ga hier gewoon mee door. Ook is deze olie geschikt voor dagelijks gebruik op de punten, als masker. Eigenlijk een algehele verzorging voor het haar.

Als laatste uit de Kérastase familie, het Kérastase Paris Resistance Fibre Architecte Renovating Double Serum. Deze gebruik ik elke keer ná het douchen en als kuur een week lang ‘s morgens nadat ik mijn haren gekleurd heb. Mijn punten zijn weer redelijk, dus ik hoef deze niet dagelijks te gebruiken. Het is een erg fijn serum, omdat het een hele lichte structuur heeft en toch voldoende resultaten levert. Heel fijn om af te wisselen met een olie of iets op basis van olie. Ook gaat deze perfect samen met de Beautifying Oil en met de Eleo van Oriflame.

Het is voor velen wellicht totale onzin en zeker nu de zomer voorbij is, maar ik gebruik nog steeds dagelijks een beetje SPF spray voor in mijn haar. Matrix Biolage Sunsorials Protective Hair Non Oil is een spray die mijn haren beschermt tegen de UV stralen van de zon. Ook bevat de spray verzorgende bestanddelen en in het geval van mijn haar, I’m going for the full monty. Het is ter bescherming, maar ook ter verbetering van mijn coupe. Het heeft een goed effect op mijn haren, ze zijn zacht, vallen mooi en ik ben nog steeds dol op de geur. Wat mij betreft gaan wij samen tot de laatste druppel, waarom ook eindelijk niet?!

En als laatste de Oriflame eleo protecting oil. Deze olie smeer ik elke dag een beetje in de puntjes van mijn haar. Hierdoor zijn mijn droge punten verleden tijd en valt mijn haar veel mooier. Ik merk ook dat mijn haren een stuk minder statisch zijn als ik deze olie dagelijks gebruik. De geur is fantastisch en gaat lekker samen met mijn SPF spray en zo is de cirkel weer rond.

Door de combinatie van deze producten heb ik heelrijk zacht haar, geen droge punten en merk ik dat mijn haar ook nu weer [na mijn laatste haar debacle] sterker wordt. De tweede roden afbreken is geremd en nu kan ik echt weer opbouwen. Ik weet nog niet of ik mijn haren wel langer wil laten groeien, short hair bevalt mij wel. Tot de laatste druppel maak ik deze liefjes op, wel ga ik bijna beginnen met een nieuwe shampoo en conditioner, maar daar schrijf ik nog wel even een aparte ‘short hair, don’t care’ over.

Heb jij wel eens geteld hoeveel verzorgingsproducten jij voor je haren gebruikt?

Xo,

Wojis

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top