Beauty

SeeBuyTry: Kérastase Initialiste | leave-in-haarserum

Onlangs vertelde ik jullie over mijn nieuwe kapsel ‘Short hair, don’t care‘, daar had ik het al even kort over het Kérastase Initialiste serum, vandaag de uitgebreide review. Een serum voor in je haar, waarom? Waarom niet zeg ik! Ik gebruik een serum voor rond mijn ogen, voor mijn gezicht en zelfs voor mijn nagels. Als je meer verzorging nodig hebt, dan ga je toch op zoek naar een product wat die verzorging kan bieden. Deze vond ik voor mijn haren in het Initialiste leave-in-haarserum, welke mij werd aangeraden door Suus “The Boss“. Zij weet het beter dan ik en zodoende ben ik begonnen met het Kérastase Initialiste serum.  

IMG_4997

Initialiste is een leave-in-haarserum wat verrijkt is met het Complexe Régénérateur, een uniek bestanddeel uit de planten technologie. La Recherche Avancée L’Oréal ontwikkelde het serum volgens hetzelfde principe als een serum voor de huid, alleen dan verrijkt met de meest gerenommeerde haarverzorgende ingrediënten.

IMG_5002

Het bevat plantencellen met verzorgende eigenschappen voor het haar, verkregen uit een eeuwenoude appelboom, de Malus Domestica. Zij behouden en optimaliseren het regenererende vermogen van de haarfollikel door het te beschermen voor invloeden van buitenaf.

IMG_5005

Het Complexe Régénérateur bevat ook polyfenol, deze heeft een anti-oxiderende werking en beschermt zo de stamcellen tegen interne en externe invloeden. Een gepatenteerde gluco-lipide en een nieuwe generatie ceramide zorgen voor de structuur van de haarvezel, deze wordt versterkt en herstelt. Zo wordt de weerstand van het haar geoptimaliseerd.

IMG_5009

Kérastase heeft een drie-stappen-schoonheidsritueel ontwikkelt; reinig, verzorg en modelleer. Voor ieder soort haar een zorgvuldig samengestelde methode, deze drie eenvoudige stappen vormen een doelgerichte salonbehandeling. Maar wat als je weer thuis bent,  je wilt dat gevoel en het resultaat zo lang mogelijk behouden. Het weldadige effect van de salonbehandeling kan worden verlengd met een thuisverzorgingsprogramma, waarvan dit serum een onderdeel is.

IMG_5013

Je zult niet teleurgesteld zijn als je de verpakking ziet, het serum zit in een prachtige goudkleurige galzen fles. De zwarte belettering en gouden dop maken het geheel chique. Niet alleen de verpakking en de filosofie stralen dit uit, ook de prijs. Voor 60 ml product betaal je al snel tussen de € 40,- tot € 50,-, niet weinig! Ik schrok ook even toen ik dit hoorde, maar het zou zo goed helpen dat ik het toch maar heb gedaan. Wat moet je doen met dit gouden flesje met “vloeibaar goud” serum?

IMG_5017

Je gebruikt het Initialiste serum nadat het haar is gereinigd, dus eerst shampoo en  conditioner, gewoon je eigen routine. Zelf heb ik ervoor gekozen dit te combineren met producten van Kérastase, daar later meer over.  Maak het haar handdoekdroog en verdeel het haar in een aantal scheidingen. Gebruik twee tot drie pipetten voor fijn haar en vier tot vijf pipetten voor normaal tot dik haar. Dit verdeel je over de scheidingen die je hebt gemaakt. Dan zachtjes inmasseren met de vingertoppen om het product goed te verdelen over de gehele hoofdhuid. Je hoeft het serum dus niet uit te spoelen, het is leave-in.

IMG_5030

Het serum is niet heel erg dik, dus doe een beetje voorzichtig. Ik maak de scheidingen van links naar rechts, dus over het hoofd van oor tot oor. Zo verdeel ik het serum en masseer het daarna in over de gehele hoofdhuid. Ik neem de tijd, het moet even goed en grondig gebeuren om een zo goed mogelijk resultaat te boeken. Het aanbrengen werkt met het pipet heel goed, ik houd de pipet zo dicht mogelijk bij mijn hoofdhuid en druppel langs de scheiding wat serum. Nog een tip, doe voorzichtig, het flesje is zwaar en stevig, maar het blijft van glas en met zo’n prijzige inhoud wil je ook niks omgooien lijkt mij.

IMG_5036

Je moet denk ik zelf even kijken wat voor jou goed werkt, ik kan het inmiddels met gemak zonder spiegel. Mijn haar verzorging is een ritueel geworden, een echte verwennerij. De geur van dit product is ook heerlijk, wat de ervaring alleen maar prettiger maakt.

IMG_5029

Kérastase Initialiste is wat mij betreft echt wel een beetje een wondermiddel, het werkt gewoon en snel ook. Na de eerste week is mijn haar al sterker, zit het beter, voelt het in alle opzichten gezonder. Na twee weken is het resultaat nog duidelijker, mijn haren zien er gezond en sterk uit, het is voller en weelderiger. Mijn hoofdhuid heeft helemaal niet meer droog aangevoeld en jeukt niet meer. De derde week ben ik naast het serum ook een shampoo en conditioner van Kérastase gaan gebruiken en dat heeft de resultaten nog meer goed gedaan. Nu ik een week of zes verder ben kan ik het eindresultaat bijna niet geloven. Mijn futloze en vermoeide haar is echt opgeknapt, vooral mijn hoofdhuid is in geweldige conditie. Daardoor ziet mijn haar er veel beter uit, het zit weer mooi en voelt veel gezonder. Het is denk ik net als een serum voor je huid, als je het nodig hebt en goed gebruikt kan je er heel veel baat bij hebben. Voor mij is het overduidelijk, als ik na mijn kuur ooit nog eens met verschrikkelijk haar kom te zitten, zet ik veel sneller dit serum in, ik zou ondanks de prijs nooit meer twijfelen.

Het grote nadeel is de prijs, dat is even schrikken, maar de resultaten liegen er niet om en het dit serum heeft verder geen nadelen.  Het Kérastase Initialiste leave-in-haarserum heeft voor mijn haar heel veel goeds gedaan en ik ga het flesje zeker helemaal opmaken.

Zou jij het kopen of vindt jij dit echt veel te duur?

Short hair, don’t care,

Wojis

4 thoughts on “SeeBuyTry: Kérastase Initialiste | leave-in-haarserum

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top