Beauty

Short hair, don’t care | hair care routine

Short hair, don’t care! Ja nu niet, maar de eerste dagen wel care, I was neither happy nor was I hairy. Eigenijk was ik diep ongelukkig, niet zozeer omdat ik mijn haren heb geknipt, want ik wilde het zelf zo kort, maar dat ik het zover heb laten komen. Ik had eerder naar de kapper moeten gaan en ik had mijn haren iets beter moeten behandelen. Een nieuwe coupe en een nieuw begin en een nieuwe hair care routine. Mocht jij ook een een hair dip zitten, lees dan snel, je hoeft het niet per se heel kort te knippen zoals ik, er is hoop! 

IMG_1752
‘Lips: NYX Retractable Liner Fruity Punch topped with Clarins Joli Rouge Brillant Sweet Splum’

Even voor de duidelijkheid, ik ben degene geweest die zei; ‘knip het er allemaal maar af’, zo ben ik, dan ben ik er maar af en kan ik opnieuw beginnen. Niet dat ik er heel goed over had nagedacht, want dan had ik misschien bedacht dat er nog wel wat te redden was. Enfin, eenmaal gedaan is gedaan, dus moest ik ervoor zorgen dat ik vanaf nu goed voor mijn haren zou zorgen. Mijn haar terug in conditie, zo sterk als mogelijk maken zodat dit niet nog een keer zou gebeuren. Eenmaal begonnen met de Kérastase Resistance Concentre Vita-Ciment behandeling had ik weer een sprankeltje hoop.

Kérastase Resistance Concentre Vita-Ciment is een intensieve versterkende behandeling voor verzwakt en beschadigd haar. Je haar is meteen sterker en beter bestand tegen elementen van buitenaf. Ook voelt je haar meteen zacht, vol en ontward. Dit had ik natuurlijk moeten doen voordat ik mijn lange lokken eraf had geknipt. Het advies kwam van Suus ‘The Boss’, mijn lieve buurvrouw, neem dit het werkt goed. Ik zag meteen aan haar blik dat ik het te kort had laten knippen, dat ik eerst advies aan haar had moeten vragen *schaamt zich diep*.

IMG_4817

Verder met de Kérastase Resistance Bain de Force Shampoo. Dit is een mildreinigende en herstellende shampoo voor verzwakt haar. Het Vita-Ciment-complex ® herstelt en verstevigt de haarstructuur en zorgt ervoor dat je haren gezond worden en blijven. Dat mag je wel zeggen, dat merk je echt.

En de Kérastase Resistance Ciment Anti-Usure Conditioner herstelt verzwakte haarlengten en haarpunten. De haren zijn sterker de weerstand is verbeterd, je haren hebben meer volume en kracht. Het fijne is dat het niet verzwaard en mijn haren worden heel erg mooi zacht en glad. Inmiddels gebruik ik deze set vier weken.

IMG_5162

Kérastase Elixir Ultime gebruik ik om de punten extra te verzorgen en als masker. Ook smeer ik deze voor het wassen in mijn haren. Daarna was ik mijn haren en gebruik ik de conditioner zoals wordt voorgeschreven. Gelukkig had ik deze al staan, is ook geen goedkoop wondermiddel, maar het helpt zo goed. Zo dom dat ik niet eerder heb ingegrepen, ik had de middelen gewoon in huis.

Kérastase Initialiste is een luxueus serum en geeft een impuls aan de groei van sterker en glanzender haar. Verbetert de kwaliteit van het haar, maakt het sterker en veerkrachtiger. Deze heb ik ook op advies van Suus gekocht, deze gebruik ik inmiddels vijf weken. Uitgebreide reviews van dit serum en de shampoo & conditioner volgen nog.

IMG_1176

Kérastase Nutritive Lumiere Nutri-Sculpt créme-film zorgt voor extra glans en verzorgt droog en gevoelig haar, uiteraard geschikt voor alle soorten haar. Het geeft een hele mooie afwerking en het beschermt de punten gewoon net even wat meer, voor als ik niet al teveel Elixir wil gebruiken.

Kokosolie en Arganolie gebruik ik vooral voor mijn hoofdhuid, als een soort masker voor het wassen van mijn haren. Ook als extra verzorging voor de punten en voor mijn haar, gewoon lekker insmeren voordat je je haren gaat wassen, ik laat het soms wel een uur zitten. Dit doe ik nu twee keer tot maximaal drie keer per week, ik probeer zoveel mogelijk het wassen te beperken.

IMG_4832

Verder gebruik ik wat haarlak op het moment om het in model te brengen en/of te houden. Niet heel veel, gewoon een beetje ProSet bij de wortels en als het nodig is als dunne waas over mijn hele coupe. Op dit moment gebruik ik de Crystal Shine, die vind ik erg fijn qua hold en effect.

De volgende serie producten liggen al klaar, daar laten meer over, komt in de ‘Sharing is Caring’ nog voorbij, dus voor nu houd ik het voor mij. Dan zijn er ook al twee zomerproducten binnen, daar later ook meer over. Ik heb nog een lange weg te gaan. Ook ben ik van plan elke 10 weken een bezoek te brengen aan mijn kapster, voorlopig neem ik geen enkel risico.

Hoe verzorg jij jouw haren?

Toodles,

Wojis

3 thoughts on “Short hair, don’t care | hair care routine

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top