Beauty

Deodo & Deodon’t

De deo die je gebruikt is puur een persoonlijke keuze. De werking, de geur, de substantie, duurzaamheid, mildheid en natuurlijk de prijs bepalen welke deo je gebruikt. Verschillende deodorants hebben bij mij de revue gepasseerd en in grote hoeveelheden mag ik wel zeggen. Ik ben een fervent aanhangster van persoonlijke hygiëne, mensen die me kennen zeggen dat het wat doorgeschoten is hier en daar. Dus douchen en badderen doe ik dan ook elke dag soms wel twee keer en als het kan of nodig is wel drie keer. Dat is niet goed voor je huid maar het gaat ook gepaard met smeren smeren en nog eens smeren. Vandaar dat ik altijd let op wat ik smeer, om de hoeveelheid slechte stoffen tot een minimum te beperken.

De deo’s wat moet je ermee en wat wil je dat ze doen, dat is het eerste. De beste zijn de groenste niet en de groenste zijn de beste niet, dus hoe moet je kiezen. Nou dat heb ik jaren geleden opgegeven en ben over gegaan op compenseren. Daar waar je droogte  nodig hebt gebruik je de juiste en als je gewoon lekker thuis blijft een wat mildere groene deo. De verschillende deodorants die ik nu in huis en en veel gebruik zijn:

  1. Lady Speed Stick 24/7 geldit heb ik altijd een fijne deodorant gevonden, al moet ik zeggen dat ik de deze gel variant minder lekker vind dan de originele stick. Deze ruikt wel lekker mild, smeert gemakkelijk uit en droogt redelijk snel op. Ik transpireer een stuk meer dan met de originele Lady Speed Stick. Deze heb ik gekregen van een vriendin en meteen geprobeerd uit nieuwsgierigheid. 
  2. Odorex Extra Dry cream – deze is van de Odorex Extra Dry serie en ik heb gekozen voor de crème omdat deze voor elke dag is en ik graag een crème gebruik. Deze hoef je niet met je handen aan te brengen maar je kan het met de tube uitsmeren al vergt het wel een paar dagen oefening. Deze is ook mild genoeg om na het ontharen te gebruiken, maar dat doe ik liever niet. Ik vind het een fijne doe al is het aanbrengen niet zo easy gaat wat stroef. De werking is ook wel goed maar net als bij de Speed Stick gel zweet je er toch nog een beetje doorheen. 
  3. DO2de DO2 deodorant is een 100% natuurlijke deodorant, welke bestaat uit 100% aluin. Aluin is een natuurlijk mineraal zonder alcohol, zonder parabenen, zonder ammonium, zonder aluminium en zonder parfum. Deze is ook voor na het scheren prima mild genoeg. Wat ik ook heel prettig vind is dat er totaal geen geur aan zit. Het is niet helemaal droog onder de okseltjes maar het resultaat is prima en je ruikt helemaal niks. 
  4. Dr. Organics Organic Pomegranate Deodorant  – wat mij het eerste opviel van deze deodorant is de heerlijke geur van granaatappel. Heerlijk fris en fruitig maar helemaal niet zoet of synthetisch. Ik zelf vind de deo wat plakkerig en de werking iets minder dan alle andere in dit rijtje, hier zweet je het snelste doorheen. Wel kan ik ook deze na het ontharen gewoon gebruiken en ik heb er geen last van. Al met al een fijne deodorant.
  5. Rexona Maximum Protection dan de Rexona Maximum een deo creme die fantastisch resultaat beloofd. Het is een creme die heel gemakkelijk in gebruik is en een totaal droge enzweetloze oksel oplevert en de geur is mild en lekker neutraal. Deze heb ik nooit na het ontharen gebruikt, sterker nog pas een dag of twee later. 

  1.

2.

 3.

 4.

  5.    5.

 5.

De Rexona is echt mijn favoriete deodorant, het is perfect op de ingrediënten na dan. De creme is heel zacht en smeert hee gemakkelijk uit, de verpakking is heel stevig en handig en doseren is simpel, twee keer draaien en klaar. Ook werkt het echt twee dagen en ik zweet echt helemaal niet meer. Ik vind de geur ook heel prettig, lekker neutraal en schoon. Vandaag zag ik bij de Kruidvat de sensetive versie van deze doe liggen, ik heb het overwogen maar toch niet gedaan, ik vond de geur nogal geparfumeerd en daar houd ik zelf niet van. Gezien ik er nu vijf deodoranten tegelijk gebruik kan ik niet zeggen hoe lang je ermee doet.

De DO2 en de Dr. Organic deo gebruik ik dus na het ontharen als het nodig is, ik gebruik liever niks maar dat gaat nou eenmaal niet altijd. Dit zijn ook de deo’s die ik pak na het douchen in de avond of op zondagochtend. Maar als het echt droog en geurloos moet dan pak ik de Rexona. Dus al met al zullen de Rexona en de DO2 altijd in mijn badkamer staan.

Wat de ingrediënten betreft is het een kwestie van wat wil je wel gebruiken en wat niet, bij mij is het meer hoe vaak wel en niet. Al is het wel de moeite waard om eens goed te lezen wat je gebruikt en stil te staan waar je eventueel geen gebruik meer van wilt maken.

Gr.,

Wojis

2 thoughts on “Deodo & Deodon’t

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top