Beauty BeautyBucketList DIY

Webecos Azulen Reiniger, holy grail or hairy fail?

Op de Beauty Trade Special kocht ik een aantal producten waaronder de Webecos Azulen Reiniger, weten jullie het nog mijn beurs haul. Eén van de producten waar ik hoge verwachtingen van had is de Azulen Reiniger een olie reiniger, tja dat moet toch alles zonder moeite weg kunnen toveren?!

azulen azuleen webecos reiniger

Een olie van Webecos voor een milde maar zorgvuldige reiniging van de huid en het verwijderen van make-up. Naast amandelolie bevat deze cleanser Vitamine E en azuleen voor een extra verzachtende werking. Op het gelaat aanbrengen en met lauw warm water emulgeren tot een melkachtige substantie ontstaat. Verwijderen met kompressen en sponsjes. Vooral geschikt voor de droge, vochtarme en gevoelige huid.

azulen azuleen webecos reiniger

Ingredients:

prunus dulcis, PEG-40 sorbitan peroleate, dicaprylyl ether, ethylhexyl stearate, tocopherol, azulene, bisabolol, fragrance: hydroxycitronellal, linalool

Dat moet mijn wondermiddel zijn als ik na een lange dag of avond geen zin heb om 1000 stappen te doorlopen om mijn gezicht te reinigen. Maar nee jongens, ik ben gewoon te kritisch, net als met de Purity Made Simple. Het reinigt zeker niet alles in een enkele keer, sterker nog, na twee reinigingen was ook niet alles helemaal weg, lees snel verder.

azulen azuleen webecos reiniger

Echt olie is het niet, ondanks dat het wat vettig aanvoelt. Ik ben er gewoon een beetje ingetrapt, het voelde fijn en ik vind het een fijn merk dus ja.. ik had het moeten lezen en moeten bedenken dat het helemaal niet zo olie-achtig is als ik dacht.

azulen azuleen webecos reiniger

Daarom schuimt het ook you dumb ass, ja dat zeg ik zo vaak tegen mezelf, schuimen op je hand op de beurs en denken dat het op basis van olie is… dumb ass!

IMG_5550

Een gemiddeld make-upje, niets bijzonder geen zware dingen of waterproof shizzle. Gewoon een beetje foundation, blush, mascara en minimale oogschaduw en een beetje een potloodje. Dit is zo goed als een gelijke hoeveelheid aan make-up als bij het testen van Purity Made Simple [en ik heb het een paar keer getest].

IMG_5551

Ik lach en ik zie er al vrij schoon uit al zie je hier al dat mijn oogpotlood minimaal verwijderd is. En dan het moment waar mijn klomp brak, mijn droom in duigen viel, de poten onder mijn stoel… nou je begrijpt het wel.

IMG_5553

Ok geen paniek dacht ik eerst, er zal wel niet zoveel meer op gezicht hebben gezeten, snel een watje met lotion, kijken wat er nog over is van de minimale make-up.

IMG_5552

Nou ok, niet zoveel maar toen keek ik in de spiegel en zag ik nog best veel op mijn ogen. Na het reinigen met mijn eigen DIY reiniger was ik echt wel heel erg teleurgesteld, mijn gezicht was ook niet schoon en ik besefte dat mijn verwachtingen veel te hoog waren.

Maar zoals het met het ene product gaat, verloopt het soms ook met het andere product, de liefde groeide ondanks dat het niet helemaal doet wat ik wilde dat het deed. Met de Purity Made Simple was precies hetzelfde en daar ben ik eigenlijk ook heel blij mee nu ik het anders gebruik. Zo ook met mijn Webecos Azulen Reiniger, ik reinig eerst met mijn DIY cleanser [wat ik eigenlijk altijd doe, het is zo fijn en werkt zo goed] en dan was ik mijn gezicht met de Azulen.

Zou ik deze nog eens kopen… nee niet direct gezien het niet in de winkel te koop is, er zijn genoeg producten [bijvoorbeeld Purity Made Simple] die het net zo goed doen en makkelijker te krijgen zijn. Is het een fijn product… ja het is een fijn product, alleen is het niet helemaal wat ik dacht dat het was en werkt het niet helemaal als ik dacht dat het zou werken.

Heb je dat ook wel eens, dat iets zo enorm tegenvalt omdat het heel erg gehypt is of je er teveel van verwacht en dat je later toch wel blij bent ermee?

Toodles,

Wojis

2 thoughts on “Webecos Azulen Reiniger, holy grail or hairy fail?

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top