Beauty

SeeBuyTry: Kérastase Soin Premier Thérapiste | Résistance-Thérapiste Revolutie Conditioner

Kérastase Soin Premier Thémapiste Conditioner zit in de Résistance lijn. Deze vervangt volgens mij [en ik weet het niet zeker] de Resistance Ciment Anti-Asure Conditioner. Hoe dan ook, deze conditioner bevat een belangrijke wetenschappelijke ontdekking, namelijk de KAPs. KAPs is de bewakers van de interne cohesie van het haar, dit is aangetoond door La Recherche Avancée L’Oréal [en zij kunnen het weten]. Mijn haar ging niet veel beter, eerder veel slechter, nadat ik was gestopt met mijn Kérastase Resistance Bain de Force Shampoo & Resistance Ciment Anti-Asure Conditioner, dus tijd voor een stapje terug. Cohesie was ver te zoeken, mijn haar begon weer super snel af te breken en ik moet iets doen. Anders moeten de lokken er wéér helemaal af en ik heb ze net weer over de schouder. Het is alsof de duvel ermee speel, haar maar waar :-). 

IMG_6188

KAPs (Keratin Associated Proteins) zorgen voor de structuur van het haar. Deze kleine proteïnen linken de keratinen aan elkaar en door hun ongekend sterke samenhangende kracht is het haar sterker. Zonder deze werking stort de structuur van de haarvezel in en worden haren slapper en breken sneller af. De structuur van het haar bestaat namelijk voor 50-60% uit KAPs. Wanneer het haar beschadigd wordt [door bijvoorbeeld slechte zorg, kleuren, hitte], verdwijnen deze proteïnen. Dit breekt de interne architectuur van de haarvezels af en zorgt voor een geleidelijke achteruitgang van de kwaliteit van het haar.

IMG_6183

Kérastase heeft FIBRA-KAP™ gecreëerd, een krachtig complex dat is ontworpen om het verlies van KAPs door haarvezelbeschadiging te compenseren. Welke is toegevoegd aan de producten uit de Kérastase  Résistance-Thérapiste lijn. Het combineert één gluco-peptide, SP94, met 6 aminozuren en een tarweproteïnehydrolaat. Daarbij ook Sève de Résurrection, een wonder uit de natuur welke bestaat uit myrothamnus flabellifolia, een ongelooflijke plant. Deze is in staat om weer tot leven te komen na tien jaar bijna dood te zijn. La Récherce Avancée L’oréal heeft deze vitale essentie van deze plant optimaal benut om om zijn Résistance-Thérapiste formules te verrijken.

So far so good, precies wat ik nodig heb voor mijn haren, die om eerlijk te zijn in een nog slechtere staat verkeren dan voor ik begon met mijn eerste serie Résistance-Thérapiste producten. Het is tijd om heel drastisch te werk te gaan en ik ben terugvallen op het merk wat mij tot nu toe het beste geholpen heeft in tijd van haar-crisis, Kérastase. Ik zelf ben heel benieuwd, ik ben al begonnen met deze heerlijke conditioner en ben nu al tevreden over hoe mijn haar zit en voelt. Ik zal zeker nog een uitgebreide review schrijven over een paar weken, keep your eyes on my hair.

Andre producten uit de Résistance-Thérapiste lijn:

Bain Therapiste; Bain Therapiste Shampoo is er eentje met een unieke gel-textuur die de haarvezel herstelt tijdens het reinigen. De haarvezel wordt enerzijds voorzichtig gereinigd, anderzijds doeltreffend verzorgd. Je haar wordt niet alleen glanzend, maar krijgt ook een heel nieuw leven in geblazen! Deze heb ik dus nog niet, ik maak eerst mijn Resistance Bain de Force Shampoo op.

Masque Therapiste; Masque Thémapiste bevat het FIBRA-KAP™ complex en vult het ontbrekende aantal KAP’s (Keratin Associated Proteins) weer aan. Deze heb ik ook nog niet, maar staat wel op mijn lijstje, ik ga eerst nog even wat informatie inwinnen bij een gerenommeerde kapper binnenkort, later meer.

Serum Therapiste; Serum Therapiste bestaat uit een herstellende crème en een verbindend serum net als het Fibre Architecte Renovating Double Serum. Het herstelt je haar direct, maakt het sterker en vernieuwd het oppervlak. Hierdoor is je haar tevens beschermt tegen de hitte tot 230°C. Niet dat ik het ga proberen, maar Kérastase Serum Thémapiste zorgt er ook voor dat het föhnen van je haar maar liefst twee keer sneller gaat, dus korter, dus beter voor je haar. Ook deze heb ik nog niet, ik heb nog een serum staan, eens kijken of die lekker gaat in combinatie met de rest.

Ik houd je in ieder geval enorm op de hoogte, ook als er nieuwe producten bij komen. Voor nu zet ik alles in op mijn haar, of dat wat er nog van over is.

Xo,

Wojis

One thought on “SeeBuyTry: Kérastase Soin Premier Thérapiste | Résistance-Thérapiste Revolutie Conditioner

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top