Beauty BeautyBucketList DIY Ods & Ends

Tips & Tools | O⋅P⋅I GelColor verwijderen in a jiffy

O⋅P⋅I GelColor verwijderen is een eitje als je weet hoe het moet en je vijftien minuten geduld kunt opbrengen. Geduld is my middle name [not], maar het is gelukt. Het moest wel, want anders had ik waarschijnlijk mijn eigen nagels enorm beschadigd. Ik wil beginnen met de mededeling dat de GelColor van O⋅P⋅I met gemak drie tot vier weken kan blijven zitten, bij mensen met “gemiddelde” nagels. Ik durfde het gewoon niet aan, een kleine twee weken was genoeg. Ik vertel jullie vandaag hoe ik met gemak mijn prachtige GelColor heb verwijderd.

IMG_6576

Mocht je willen weten welke kleur ik verwijder, het is de Gimme a Lido Kiss. Deze methode werkt trouwens op alle kleuren van de GelColor. Heb je geen zin om dit te doen, ga dan gewoon naar Salon Bodycare, net zo gemakkelijk en Annemarie zorgt super goed voor je. Annemarie heeft Bentlon Beauty Platinum in de salon en alleen voor deze stoel wil je al naar Annemarie. Daarnaast kan je genieten van een manicure, pedicure en een gezichtsbehandeling, alles om zo lang mogelijk in de Bentlon te blijven zitten/liggen geloof mij.

We gaan verder, je barst natuurlijk van nieuwsgierigheid. Enough with the Bentlon already Wojis! Hoe verwijderen wij die GelColor zonder te peuteren en te trekken?

IMG_6562

Laten we beginnen met wat je nodig hebt; nagellakremover met aceton, dat is heel belangrijk, anders gaat het niet werken. Aceton is what we need om door alle lagen GelColor, base en topcoat te komen! Wattenschijfjes of wattenbollen natuurlijk, daar gaan we de GelColor mee verzadigen. Zilverfolie om de watten op hun plek te houden en voor het mooie elegante zilveren effect [het oog wil ook wat]. Een schaar en een nagelvijl, een  zo’n fijne vijl als dat je hebt. Ik had van Annemarie een heel mooi blok meegekregen, met een hele fijne korrel, maar die is lost in action, dus moest ik improviseren. Als je net als ik een wat grovere vijl gebruikt, doe het voorzichtig en zachtjes. Je hebt dus geen vijl-power nodig, je wilt alleen de topcoat van de GelColor poreus maken als het ware, zodat de aceton beter in kan trekken.

IMG_6563

Zelf gebruik ik wattenschijfjes, die knip ik in vier stukken, als taartpunten if you will. Dan passen ze heel goed op de nagels.

IMG_6568

Daarna verzadig je een watten-taartpunt met nagellakremover en plaats deze over de nagel. Strookje zilverfolie over de watten heen en om je vinger, daarna goed aandrukken zodat het stukje watten goed blijft zitten. Het is handig alles vooraf te knippen, watten en folie, want eenmaal met de vingers in de folie is knippen niet echt meer te doen.

IMG_6565

Zo ga je door tot je hele hand gedaan is en dan begin je aan de andere hand. En daar is het volgende puntje. Als je alleen bent is dat bijna onmogelijk, ik heb dus de hulp van mijn man ingeschakeld. Anders moet je het gewoon in twee etappes doen, maar dat maakt weer 30 minuten in totaal in plaats van maar 15 minuten dus you choose.

IMG_6567

Kijk eens hoe mooi die taartpunten passen en hoe mooi glimt die folie. Het lijkt wel oudejaarsavond.

IMG_6569

In dit stadium aangekomen kom je er snel achter dat vermaak en een kop thee geen overbodige luxe zijn, zorg dat je het in de aanslag hebt, voordat jouw twee handen in de folie gewikkeld zitten. Ik geef mijn man het internationale gebaar voor “heel erg bedankt voor het helpen” op deze foto. Dit is niet nodig voor het verwijderen van de GelColor, maar wordt zeer gewaardeerd ;-P.

IMG_6572 (1)

Na een grote mok met thee en twee blog filmpjes verder was de wachttijd alweer om. En dit was het resultaat, zonder boenen, schrobben, vijlen, trekken of pulken.

IMG_6577

Het meeste gleed zo van mijn nagels af, ik heb langs de randjes nog een beetje lak zitten, dat heb ik zo gelaten. Ik heb mijn handen goed gewassen en daarna mijn nagels in de olie en Lemony Flutter van Lush gezet. Ik ben zelf de randjes pas weg gaan vijlen na een dag of drie deze behandeling te hebben herhaald.

Mijn nageltjes waren een beetje droog, maar verder helemaal oké. Dus tien dagen GelColor kan niet zo heel veel kwaad bij mij. Graag had ik ze nog even gehouden, maar de uitgroei was al aanzienlijk en mijn nagels zijn gewoon heel broos, wel jammer het is zo mooi. En nog even een kleine kanttekening, mijn nagels waren zeker sterker met de GelColor op!

Zijn er nog vragen?

Xo,

Wojis

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top