Beauty DIY LifeStyle Nieuw/New Ods & Ends

DIY | Badzout met Granaatappel Olie & Citroen

De herfst heeft zijn intreden gronding ingezet, een mooie koude herfst met veel wind en regen. De avonden worden langer en de kaarsjes staan weer aan. Dan is het ook altijd weer tijd voor de DIY projecten, vooral het uitproberen van het resultaat is heerlijk. Vandaag laat ik jullie mijn badzout recept zien, het is een basisrecept en uiteraard is variatie je vriend. Zelf ga ik voor granaatappel en citroen deze keer, heerlijk fris, verkwikkend en goed voor de spieren.   

IMG_5807

Ik zal je de ingrediënten geven welke ik heb gebruikt.

  • 1 kop Epsomzout;
  • 1 kop zeezout;
  • 1/2 kop bakpoeder;
  • 20 druppels granaatappel olie, of een andere geurende [etherische] olie;
  • 1 theelepel EVOO met citroen, of citroenolie;
  • 1 eetlepel citroenrasp.

Epsomzout is Magnesium Sulfaat, welke goed zou zijn voor het ontspannen van de spieren. Het wordt opgenomen door de huid en zou ook krampen tegengaan. Het zeezout bevat mineralen die goed zijn voor de huid en het bakpoeder zorgt ervoor dat de zouten wat minder agressief zijn voor de huid. De olie geeft geur aan je badzout, maar kan ook een ontspannende werking hebben. Granaatappel staat bekend als en verjongende olie, eentje die de huid in goede conditie houdt. Dit geldt ook voor olijfolie, welke ik in de vorm van citroen variant heb gebruikt. En ik vind citroen verrukkelijk ruiken in een heet bad. De olijfolie met citroen die ik heb gebruikt is biologisch en heeft best een sterke verkwikkende geur. Om de citroengeur nog wat intenser te maken doe ik er ook nog citroenrasp bij, dat ziet er ook meteen mooier uit. Je kunt ook gebruik maken van kleurstoffen, maar ik vind dit heel mooi zo. Een combinatie van olie en gedroogde bloemen of kruiden is natuurlijk ook mogelijk en dat staat ook leuk. Lavendel wil ik ook snel proberen, ik vind het heerlijk ruiken en het zal zeer mooi ogen in het maagdelijk witte zout.

IMG_5809

Verder with the project on hand, de granaatappel en citroen. Je mengt alles heel goed door elkaar en doet het in een waterdichte bak of pot. Ik gebruik hiervoor een wekpot. Dat vind ik mooi staan in de badkamer en ik vind het heel handig in gebruik. Leuke gele lepel erbij en het oogt heel chique.

IMG_5810

Je hebt genoeg aan ongeveer een eetlepel zout in je bad, het badwater wordt er iets troebel van en alles begint direct heerlijk te ruiken. Door het stoom vult de badkamer zich met een frisse geur, die ontzettend ontspannen werkt. Om de relaxte sfeer te versterken steek ik graag nog een kaars aan als ik ga badderen. Een favoriet is de Blossom Dew van Oscar & Babette, deze staat standaard in de badkamer.

IMG_5817

Als alles gereed is rest alleen nog een lang heet bad en genieten van de heerlijke geuren die de badkamer vullen. Het badzout doet wonderbaarlijk goed werk en ik ervaar het echt als ontspannend. Het badzout verzorgt mijn huid ook heel goed, die voelt super zacht aan. Geen prikkende sensatie ervaren en geen droge huid. Heerlijk gewoon, ik ga meteen op jacht naar lavendel en ik heb een idee om iets met sinaasappel en kruidnagel te maken. Verwen jezelf en ga eens in bad met jouw eigen badzout.

Badder jij ook zo graag?

Xo,

Wojis

2 thoughts on “DIY | Badzout met Granaatappel Olie & Citroen

    1. Zeker, ik ben ook een fan van grove scrub en citroen doen het hemels in scrub. Lekker veel olie gebruiken, super goed.

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top