Beauty Nieuw/New Ods & Ends

Make-up verwijderen en de huid reinigen, take one

Er zijn verschillende methodes die ik gebruik om mijn make-up te verwijderen en mijn huid te reinigen. Ik pas dit aan de seizoenen en de vraag van mijn huid aan, ook mijn voorkeur op dat moment speelt mee natuurlijk. Vandaag wil ik een snelle en hele fijne manier van reinigen laten zien, zeker fijn als het heel koud is of je huid wat droog aanvoelt. Het is een combinatie van een all in one product, olie en een enzyme peeling. Snel, gemakkelijk en doeltreffend. 

IMG_1396

Het is heel simpel, ik breng wat Face & Eye Make-up Remover, vitamine- en mineraalrijke producten van Mineral Care Elements aan op mijn handpalm. Verdeel dit over mijn handen en masseer dit zachtjes in over mijn gelaat. Ik gebruik het voor mijn gezicht, ogen en mond. Daarna maak ik mijn ogen goed schoon met een wattenpad en spoel de rest af met warm water. Als dat gedaan is herhaal ik dit nog een keer indien niet alle make-up verwijderd is, vooral mascara en goeie oogschaduw wil nog wel een eens een tweede ronde nodig hebben. Dan smeer ik mijn gezicht en ogen in met abrikozenpitolie, een lichte olie die geschikt is voor een droge huid en voor dagelijks gebruik. Dat masseer ik weer zachtjes in, vergeet ook niet de ogen en oogleden mee te nemen. Als dat klaar is spoel ik voor met warm water en neem dan een beetje van het MARBERT Enzyme Peeling Powder in mijn handpalm. Dit verdeel ik over twee handen en wrijf dit over mijn natte gezicht, ik sla mijn ogen en rond mijn ogen over. Het poeder veranderd in heel zacht schuim, wat ik daarna met warm water afspoel. Dep je gezicht droog met een schone handdoek en je bent klaar. Wat je daarna gebruikt is aan jou, ik pas de avondverzorging ook weer aan het seizoen en de vraag van mijn huid aan.

IMG_1398

Deze methode heb ik eigenlijk bedacht om het Marbert Enzyme Peeling Powder op te maken. Het is bijna beland in de Beauty Duds, ik had het gekocht om te gebruiken in combinatie met mijn Philips VisaPure, maar ik vond het geen succes. Uiteindelijk ben ik helemaal gestopt met het gebruiken van mijn Philips VisaPure, omdat mijn huid weer achteruit ging en zo zat ik met een peeling. Ik deed er niet zoveel meer mee, het wilde niet zoals ik het wilde, totdat ik op een avond avond in bad bedacht ik dat ik het wel kon gebruiken na een kokosolie-masker. Dit was meteen een ontzettend succes en zo is mijn nieuwe reinigingsmethode ontstaan.

Het is heel prettig, de olie zorgt voor een zachte niet droge of trekkende huid. Het enzyme peeling poeder geeft net genoeg tegengas om het vette van de olie te neutraliseren en zorgt voor een milde peeling. Het is echt perfect en mijn huid is er blij mee! Je kunt natuurlijk een andere olie gebruiken, ik pak ook wel eens een mix van amandelolie en argon olie, net wat je nodig hebt. De all in one face was en make-up remover is top, maar je kunt daar ook weer je eigen draai aan geven. In de take two zal ik nog een andere methode laten zien, met andere producten, het principe blijft hetzelfde, make-up verwijderen en mild reinigen.

Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag, ook tips zijn zeer welkom, laat alles maar achter in de comments.

Liefs,

Wojis

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top