Beauty LifeStyle Video/Movie/VLOG's

Movie: Mijn eerste bezoek ooit aan de pedicure @salonbodycare in Amsterdam

Eén van de dingen waar ik mijn hele volwassen leven al “bang” voor ben is de pedicure en niet omdat ik dacht dat het zeer zou doen of omdat ik nou zulke probleemvoeten heb, maar gewoon alleen om het aanraken van mijn voeten. Oh er is weinig zo verschrikkelijk als het kriebelige gevoel aan mijn voeten als iemand eraan zit. Gelukkig kan ik mijn eigen voetjes goed verzorgen zonder dat ik tegen het plafond stuiter om de seconde. De laatste maanden heb ik het zo druk gehad met alles dat ik mijn voeten eigenlijk niet voldoende aandacht heb kunnen geven. Dus nu het echt mooi weer is en we lekker weer de hele dag in de slippertjes kunnen lopen besloot ik dat het welletjes was, de voetjes moesten voor een onderhoudsbeurt.

Een oud collega van mij heeft zich in de afgelopen jaren om laten scholen van Secretaresse naar Beauticion en ik besloot haar een bericht te sturen en te vragen of zij mij een behandeling zou willen geven. Blijkbaar ben ik niet de enige met een “angst” voor de pedicure en Annemarie verzekerde mij dat het wel goed zou komen en dat ik me geen zorgen hoefde te maken met kriebels, daar had ze ruim ervaring in. Dus op een avond ging ik naar Amsterdam, beetje nerveus voor de behandeling en mijn weerzien met Annemarie naar bijna 10 jaar. Ook was ik zenuwachtig over de weg vinden [heb gewoon navigatie hoor], de A10 vinden lukt mij vaak wel, maar zodra ik in een woonwijk kom dan verander ik in een blinde verdwaalde postduif. Evengoed had ik het pittig gedaan en toen ik belde om te zeggen dat ik er was en alleen nog de auto moest parkeren stond Annemarie al op de stoep mij op te wachten.

Na een dikke knuffel op de stoep en een korte wandeling kon ik lekker in de tuin neerploffen en genieten van een vers bakje koffie, waarna we eigenlijk al kletsend door zijn gelopen naar de salon. De zenuwen werden al minder ik voelde me op mijn gemak en Annemarie verzekerde mij dat ik het heel mooi zou worden en vertelde wat over de OPI nagellak en de merken waarmee ze werkt in de salon. De zakenwereld is een geweldige dame armer, maar de beauty wereld is een lieve professioneel geschoolde beautician rijker!

Klein & huiselijk, waar de behandelingen ‘groots’ zijn en de drempelvrees ‘klein’.

IMG_7193

De Salon is aan huis waardoor ik zeker minder zenuwachtig was, Annemarie stelde mij meteen op mijn gemak en vertelde dat ik echt geen last zou hebben van gekriebel. Haar behandeltafel ligt/zit goddelijk en haar salon is zeer compleet doch klein. Alle materialen worden met een speciaal apparaat steriel ontsmet en alles gaat geheel volgens strikte hygiëne regels. Hygiëne vind ik erg belangrijk en vraag daar gerust eens naar voordat je ergens een afspraak maakt.

Altijd vakkundige en vertrouwde handen.

De behandeling wordt gedaan niet naar de klok, maar naar wat er nodig is aan de voeten. Annemarie neemt om de tijd om uit te leggen wat je zelf kan en moet doen en verteld ook nog over wat ze doet en waarvoor het is. Dat is ook erg prettig, dan weet je wat er gebeurd en waarom. Je kan natuurlijk ook gewoon vragen stellen, dat heb ik ook gedaan.

Salon Body Care gebruikt OPI, dus Annemarie heeft ook nog de OPI GelColor aangebracht op mijn mooie teentjes. Je kan natuurlijk ook gewone nagellak doen, of helemaal niks, dat laat ik aan jezelf over.

IMG_7190 IMG_7198 IMG_7192

Tips van Annemarie:

  • Je gewone nagellak niet schudden, maar rollen tussen je handen, dan lakt het mooier omdat je er geen luchtbellen in schud.
  • Teennagels recht afknippen en dan een keer of drie langs de randjes met een vijl, zodat ze niet in je andere tenen prikken.
  • Smeer je voeten in met een voeten product, body lotion is voor je body, dagcrème voor je gezicht, handcrème voor je handen, dus je voeten verdienen en voetencrème.
  • Blijf niet lopen met problemen aan je voeten, ga naar de pedicuren en laat een geschoold iemand je adviseren of ga naar je huisarts.
  • Geef ook je teennagels een weekje rust, geen basecoat, geen topcoat gewoon eens helemaal niks.

IMG_7183

* Alcina is ook te krijgen in de salon, je koppie wordt ook gewoon zomer-klaar-gemaakt 😉

Salon Bodycare heeft een hele mooie en duidelijke website, waar ook alle behandelingen terug te vinden zijn en geheel niet onbelangrijk, de prijs. Ik heb zeer genoten van mijn behandeling en een bezoek aan Annemarie is zeker voor herhaling vatbaar. Ze heeft mijn voeten zo mooi gemaakt en ik had inderdaad helemaal geen last van kriebels.

Gaan jullie ook regelmatig naar de pedicure of ook van die bangerds zoals ik was?

Toodles,

Wojis

2 thoughts on “Movie: Mijn eerste bezoek ooit aan de pedicure @salonbodycare in Amsterdam

  1. Leuk filmpje! 🙂 Ik ga al jaren trouw iedere 6 weken naar de pedicure, omdat ik anders geheid last van ingegroeide teennagels krijg. Sterker nog, as we speak ben ik net een uurtje terug van mijn laatste behandeling. Mijn voetjes zijn klaar voor de vakantie!

    1. Thanks, ja stom hè? Had ik veel eerder moeten doen, maar was altijd een reden om niet te gaan, vooral die kriebel. Ben ook blij dat ik ben geweest, ga zeker ook vaker.

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top