LifeStyle Ods & Ends

No Waste News, tips om geld te besparen en zo min mogelijk weg te gooien

No Waste News, tips en tricks om zo min mogelijk weg te gooien en zo voordelig mogelijk in te kopen. Wij kunnen allemaal maar één keer ons geld uitgeven en daarom is het best een goed om stil te staan bij wat wij zouden kunnen besparen. Ook belast het produceren van goederen en het afval wat daarvan overblijft ons milieu. Dus, des te meer wij gebruiken, verbruiken en hergebruiken, des te beter voor het milieu en onze portemonnee. Het kan van alles zijn, tips met betrekking tot inkopen van beautyproducten tot het besparen van geld op je vakantie. Alles wat ik denk dat handig en leuk is om te delen zal ik een stukje over schrijven. Ook zal ik schrijven over nieuwe projecten waar ik aan ga beginnen, gewoon om eens te kijken wat jullie ervaring is met dat soort zaken en om jullie op de hoogte te stellen van mijn vorderingen en bevindingen.

IMG_0667

Ik wil dat mijn euro zo ver mogelijk strekt, geld op straat gooien of in de grijze bak doen je toch ook niet? Waarom zouden wij dan wel eten en goed (her)bruikbare spullen weggooien. Recycling hoort ook bij sparen en besparen en ik moet bekennen dat ik heel slecht ben in het recyclen van papier. Dozen gaan altijd in de schuur en gaan dan als de schuur vol is, eens in de zoveel tijd naar de werf. Wel heb ik een NEE/NEE sticker, maar het kan veel beter. Papieren pakken van melk of koekjes gaan zo de grijze bak ik, dat kan beter. Ook kunststof zonder statiegeld gaat bij mij de bak in. Er moet een plekje komen en een manier waarom ik het heel gemakkelijk kan meenemen om in te leveren. Ik ben hier dus nu al een beetje mee bezig, bewustwording is stap 1. nu over naar de uitvoering, stap 2. jullie horen spoedig van mij.

IMG_0664

Het artikel van mijn droom Audi heeft mij aan het denken gezet, hoe kan je op korte termijn geld besparen en als donderslag bij heldere hemel dacht ik aan mijn “zuinige” Twingo. Als er een lampje moet worden vervangen bel ik al naar de garage, ik kan/wil nog net mijn ruitenvloeistof bijvullen. Olie peilen, ik weet niet eens of dat wel moet bij een Twingo, dat is toch eigelijk belachelijk. En toen bedacht ik mij ineens dat er genoeg dingen zijn die ik heel gemakkelijk kan veranderen, die voor een aanzienlijke besparing zouden kunnen zorgen.

  • Wisselen van garage;

Het kan de moeite lonen om hier en daar wat offertes op te vragen voor eventuele reparaties en voor het onderhoud van je auto. Ook het wisselen en opslaan van je winterbanden bijvoorbeeld, daar kan je vast wel op besparen. Zelfs de APK kosten kunnen verschillen per garage, vraag jij het wel eens na? Of ben je net als ik dan een gewoontedier?

  • Verzekering;

Het is heel gemakkelijk om even na te gaan of jouw autoverzekering niet voordeliger is bij een andere verzekeringsmaatschappij. Vaak krijg je korting bij het samenbrengen van je verzekeringen onder een enkele paraplu, let wel op de voorwaarde, minder betalen kan ook minder dekking betekenen. Er zijn ook mensen die kiezen voor een hoger eigen risico en betalen een stuk minder premie, heb jij het wel eens uitgezocht?

  • Zuinig rijden;

Een hele gemakkelijker als je het mij vraagt, deze heb je elke dag zelf in de hand, of moet ik zeggen de voet? Door rustiger te rijden en tijdig te schakelen kan je beste wel wat op benzinekosten besparen. Er zijn mesen die er een sport van maken om zoveel mogelijk kilometers te rijden op een tank benzine. En het is echt leuk, het werkt verslavend, je wordt er al beter en beter in. Houdt eens je benzineverbruik in de gaten, wedden dat je schrikt!

  • Klein onderhoud;

Wat dacht je van de wasstraat eens overslaan? Het klinkt misschien gek, maar het is vrij duur en je auto is nooit echt heel schoon. Zelf eens een emmer ter hand nemen, het voorwerk doen en dan je auto voor twee euro afspuiten bij een hoge-druk-was-gelegenheid. Als je zelf een hogedrukspuit hebt kan je die stap ook thuis doen. Vul je ruitenvloeistof zelf eens bij, desnoods ga je over op spiritus en water. Ik gebruik meestal gewoon water met een beetje spiritus of glansspoelmiddel van de vaatwasser. Dat is een tip van een monteur bij een garage waar ik ooit eens kwam. Ik kwam er onlangs achter dat het bestellen van twee lampjes voor mijn Twingo bijna net zo duur is als het laten vervangen van één lampje bij een garage. Quick win!

Je hoeft natuurlijk niet zelf het wiel uit te vinden, je kan bij bijvoorbeeld  Auto-OnderdelenExpert terecht voor goed en deskundig advies wat betreft onderdelen voor je auto. Voor verzekeringsvragen kan je bijvoorbeeld jouw verzekeringsagent bellen of mailen.  Heb je nog geen verzekeringstussenpersoon, zoek er dan eentje die met meerdere zo niet alle verzekeringsmaatschappijen zaken doet. Natuurlijk is daar ook jouw vraagbaak in donkere tijden, jouw rots in de branding, onze grote vriend The Internet.

IMG_0666

Kortingsbonnen in de beauty-wereld zijn heel normaal, dat zouden andere branches ook meer moeten doen, misschien is dat er wel en let ik er gewoon niet genoeg op. Ik tank bijvoorbeeld bij een tankstation en daar kan je zegels sparen. Een volle zegelkaart is gelijk aan een tientje korting of cash back. Soms zelfs vijftien euro tegoedbon van de IntraTuin. Ik ben nieuwsgierig hoeveel ik aan extra korting kan bemachtigen online van diensten of goederen waar je dat in eerste instantie niet van zou bedenken. Maakt ook wel een leuk artikel denk ik, kortom, genoeg om over te schrijven.

Sharing is caring!

Wojis

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top