Beauty Ods & Ends

Hoe schoon moet mijn koppie… schoon of schoon?

Laten we het vandaag eens hebben over reinigen en dan met name het gelaat. Er zijn helaas nog genoeg mensen die dit helemaal niet doen, laat staan twee keer per dag. Zelf vind ik het fijn dit ‘s morgens onder de douche te doen en voordag ik naar bed ga en mijn nachtverzorging gebruik.

Mijn gezicht reinig ik altijd in twee stappen:

1. make-up verwijderen [indien er make-up gebruikt is], deze stap doe ik meestal ook gewoon als ik geen make-up heb gebruikt, ik merk dat het erg goed helpt tegen de ontstekingen sinds ik de olie DIY remover gebruik;

2. gezicht reinigen voor verzorging aan te brengen, dit is niet alleen belangrijk om alle laatste resten make-up te verwijderen, maar ook om eventuele schmutz die niet weg gaat met de eerste reinigen toch nog mee te pakken. Daarom vind ik een combinatie tussen een olie en waterzo prettig, je weet zeker dat alles wat weg moet weg is [dwangneurootje].

Er zijn mensen die doen dat helaas niet, niet eens een enkele poetsbeurt. Geloof mij, het is altijd beter om één keer te reinigen dan helemaal niet te reinigen.

Er zijn verschillende producten op de markt en er zijn natuurlijk verschillende eisen die iedereen voor zich stelt aan een product, ik zal vertellen wat ik prettig vind en wat ik op dit moment gebruik.

IMG_8852

Van links naar rechts: DIY make-up remover meteen geschikt voor oogmake-up, DIY Aloe Vera lotion, Kokosolie wat ik voor heel veel dingen gebruik, VisaPure borstel, Nablus Pure Milk Olive Oil zeepPurity made Simple by PhilosophyShiseido The Skincare Cleansing Foam & Pureness Cleansing Foam en de Webecos Azulen Reiniger.

De producten links gebruik ik om make-up te verwijderen, de kokosolie gebruik ik onder de douche om eventuele resten van mascara en oogschaduw extra weg te halen. Soms als ik vergeten ben voor het douchen mijn verf af te halen, doe ik mijn hele gezicht met de kokosolie, daarvoor gebruik ik dan mijn Konjac Spons om het aan te brengen en mee af te halen. Je kan je handen gebruiken, watjes, borsteltjes, anything you fancy.

IMG_8851

De producten rechts gebruik ik dan om mijn gezicht goed mee na te reinigen, waarna ik  zeker weet dat ik op een schoon gezicht mijn verzorging aanbreng. Ik ben zoals je kan zien iemand die het prettig vind mijn gezicht nat te reinigen, ik weet niet waarom, maar het voelt gewoon schoner en frisser aan. De foam vind ik erg prettig, maar deze droogt mijn gezicht toch een beetje uit en dan merk ik dat ik meer pukkeltjes krijg. Dat ervaar ik ook met de Webecos olie, die droogt toch wat uit. Vandaar dat ik meestal de olijf zeep gebruik, afgewisseld met de foam en dan als ik in bad ga meestal de olie of de Made Simple cleanser. Wie had dat ooit gedacht, dat een zeepje het beste zou zijn voor mijn gezicht, het heeft echt een enorm verschil gemaakt.

IMG_8853

Mijn favoriete product aller tijden is echt de Shiseido Pureness Deep Cleansing Foam, ook al gebruik ik deze niet meer dagelijks. Ik heb ‘m ongeveer 17 jaar dagelijks gebruikt, met her een der een ander product. En dan wordt het koppie ouder en krijg je jeugdpuistjes [go figure] en moet je toch echt om. Zo gezegd, zo gedaan en nog steeds sta ik open voor verbetering.

Heb jij absolute favorieten en gaat je voorkeur uit naar met of zonder water reinigen van je gezicht?

Groetjes,

Wojis

2 thoughts on “Hoe schoon moet mijn koppie… schoon of schoon?

  1. Absoluut met water reinigen. Soms uit luiheid gebruik ik van die doekjes op je make up ermee af te halen (werkt ook prima) maar voelt toch niet zo schoon als met water. Nu gebruik ik de nieuwe oliereiniger van de bodyshop icm een konjac sponge en daarna wanneer ik veel make up heb gebruikt ga ik er nog overheen met een gezichtsfoam (neutral) om de laatste restjes te verwijderen (puur voor het gevoel)

    Fijne producten gebruik je!

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top