Beauty Looks

PUPA Eyelighter 01, uitvinding van de eeuw of niet?

Vandaag wil ik jullie een highlighter potlood laten zien, de uitvinding van de eeuw op make-up gebied… of niet?

pupa eyelighter

Om het PUPA Eyelighter Pencil goed tot zijn recht te laten komen dacht ik aan een simpele en natuurlijke look, dan pak ik graag alles vast bij elkaar, dat werkt lekker. Het Urban Decay Naked palette leent zich heel goed voor natuurlijke looks en omdat het Eyelighter potlood niet een mega shimmer heeft is dat wel mooi bij elkaar.

pupa eyelighter

Voor het gemakt heb ik mijn Camouflage Cream van Catrice gebruikt op alle “probleem” zones, ook onder en om mijn ogen.

pupa eyelighter

Hier trek ik een wat vreemder gezicht dan dat jullie gewend zijn, dit komt omdat mijn oogleden wat hangen [gravity is catching up on me] en om jullie het aangebrachte product goed te laten zien moet ik half verbaasd en half lachend kijken. Je ziet het goed zitten en wit zilveren veeg onder mijn wenkbrauw. Bij het aanbrengen merk ik meteen dat het een wat hard potlood is, harder dan dat ik graag gebruik. Voor langs de waterlijn is het dan ook niet zo prettig en laat ook wat moeilijker kleur achter [dat is niet iets wat ik vaak doe, houd er niet van, maar voor de test toch eens gedaan].

pupa eyelighter

Dan kan je de smudger die achter op het potlood zit gebruiken of je vingers, zelf heb ik het met mijn vingers gedaan, met de smudger ging heel moeilijk en deed mij pijn om eerlijk te zijn. Door de wat harde substantie smeert het heel moeilijk uit met de smudger, je verwijdert het meer dan dat je het uitsmeert, plus met de ringvinger kan je het mooi en zacht verdelen. Zie het resultaat, of juist niet, je ziet gewoon niet zoveel terug van het potlood.

pupa eyelighter

Nog even de lippen met mijn nieuwe lipliner van Essence in Cute Pink en mijn geliefde MAC Dazzleglass in Rags to Riches en de loos ik eigenlijk klaar.

pupa eyelighter

Zie je dat geweldige blosje, dat komt de de heerlijke blush van VANI-T [I love it] ik gebruik het bijna iedere dag. En zie je hoe de Eyelighter toch nog een subtiel glowie effect geeft samen met de oogschaduw? En dat is meteen mijn kritische puntje, het is te subtiel, maar daarom wel geschikt voor langs de waterlijn en onder de wenkbrauwen. Zelf zou ik graag een Eyelighter zien die veel meer shimmer heeft en echt ook op de jukbeenderen kan worden gebruikt. Dan zou het echt de uitvinding van de eeuw zijn op make-up gebied, kan je het je voorstellen? Een simpel potlood van rond de € 10,- die je al volledige highlighter kan gebruiken op het gezicht, geen gedoe met poeder, crème, mouse of sticks… een simpel potlood wat alles kan.

Anyway, dat is deze Eyelighter van PUPA niet helaas en door de wat hardere textuur is het eigenlijk niet erg prettig om direct op of rond je ogen te gebruiken. Het subtiele effect kan ik wel waarderen, maar doe het eerst op je vinger en gebruik het dan onder je wenkbrauwen, dat is veel prettiger.

Verder kan ik zeggen dat voor de prijs van rond de  € 10,- ik wel iets meer had verwacht van dit potlood, niet qua kleur en effect, maar qua potlood zelf. De smudger heb je niks aan en het potlood is eigenlijk gewoon iets te hard. Neus maar eens rond in de shop van John Beerens er zitten echt juweeltjes tussen van PUPA.

Voordelen op een rij:

  • subtiel highlighter effect
  • compact en handzaam
  • betaalbaar
  • blijft lang zitten

Nadelen op een rij:

  • te hard

Over de houdbaarheid heb ik helemaal niet te klagen, deze Eyelighter bleeft moeiteloos de hele dag en een avond goed zitten. Ook ging het er met mijn DIY cleanser zeer gemakkelijk af zonder te boenen en dat is ook erg prettig. Het is wel duidelijk dat ik wel oren heb naar een smeuïgere variant en dan nog kunnen kiezen uit meerdere kleuren en effecten en het is echt de uitvinding van de eeuw.

Zijn jullie bekend met de Eyelighter van PUPA en doe ik misschien iets niet goed, of ben ik gewoon te verwend met mijn zachtere potloden?

Toodels,

Wojis

 

 

2 thoughts on “PUPA Eyelighter 01, uitvinding van de eeuw of niet?

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top