Beauty BeautyBucketList Looks

Clinique Age Defense BB Cream SPF 30 [Review & FOTD]

Deze review staat al een tijd in de planning, maar is er gewoon nog niet van gekomen. Nu moest het gewoon echt af! Een BB cream van Clinique die zeker op mijn favorieten lijst staat (oeps verklapt) en voorlopig ook blijft. En ja, het is echt een geweldige BB cream, maar dat had ik natuurlijk al eens geschreven.

De reden dat ik deze heb gekocht is omdat ik de kleur mooi vond staan bij mijzelf, de dekking me beviel en het heerlijk voelde op mijn huid. Dat mooie resultaat werd nog eens bevestigd toen ik van verschillende mensen complimenten kreeg over mijn make-up (mijn gezicht eigenlijk, men zag niet echt dat het make-up was).

Eerst even wat algemene informatie:

 • tube van 40 ml. voor € 28,30
 • er zijn drie kleuren beschikbaar
 • beschermt tegen UVA/UVB stralen
 • geschikt voor de gevoelige huid
 • verbeterd hydratatie en gaat overtollig talg tegen
 • bevat kalmerende bestanddelen

De kleur die het beste past bij mijn teint is de Shade 02, een perfecte midden kleur die meestal voor mijn licht getinte huid perfect past. Ik denk dat het in de winter echt niet meer kan, maar dat valt nog te bezien. Wat mij opviel bij het kiezen van de kleur is dat de 02 in eerste instantie te donker leek, totdat ik het op mijn gezicht probeerde. Dus doe dat ook altijd, probeer het in je gezicht en kijk of het bij je hals past en bij de kleur van je gelaat.

De substantie is redelijk vloeibaar en smeert daardoor heel gemakkelijk uit, ik gebruik gewoon mijn vingers daarvoor en als ik het iets mooier wil afwerken dan spons ik het af met mijn beautyblener. Ik heb het en over mijn dagverzorging en zonder mijn dagverzorging gebruikt, het kan allebei. Even zoeken wat het beste past bij je huid en wat je zelf het prettigst vind. Het voelt heerlijk luchtig aan op mijn huid en trekt heel mooi in, waardoor je na een paar minuten over blijft met een fijne finish. Deze BB dekt wel, maar is niet helemaal dekkend, dus als je alles weg wilt hebben is een camouflage product nog nodig.

De finish is vrij mat, voor een wat levendiger resultaat kan je een beetje highlighter gebruiken. Het aanbrengen gaat zo fijn en de BB cream geeft meteen al een mooi resultaat, het is bijna zijdeachtig. Voor elke dag vind ik dit geweldig, met een beetje blush ben ik ready to go, meer heb ik op de vakantie ook niet gebruikt. De BB cream blijft mooi zitten de hele dag en ik red het zonder te poederen. Tegen de avond zie ik dan een beetje glans op mijn kin en bij mijn neus, dat poeder ik dan af en kan ik met gemak nog een paar uurtjes door.

Hier met helemaal niks, alleen mijn dagverzorging.

Hier alleen de BB cream van Clinique.

En hier (in het zonnetje) met alleen de volgende producten:

 • Clinique Age Defence BB Cream SPF 30 in 02
 • Essence lash & brow gel mascare
 • Clinique Lid Smoothie 07 Pingo Biloba
 • MAC Powder Blush in Fleur Power
 • Shiseido Luminizing Lip Gloss in PK303

En meer heb ik niet aan make-up producten gebruikt en het aller mooiste is dat het maar 5 minuten werk is.

Het is voor mij persoonlijk de perfecte dekking, ik vind het mooi en natuurlijk staan en ik krijg er heel veel complimenten over. Ik denk dat het komt door de redelijk matte natuurlijke zijdeachtige finish. De veelzijdigheid van deze BB cream en het comfort waarmee ik ‘m draag zijn voor mij de redenen dat ik ‘m elke keer weer pak. Voor een BB cream of foundation vind ik het ook niet te duur en wat me ook erg aanstaat is dat het geschikt is voor zelfs de gevoelige huid. Wat ik wel jammer vind is dat er maar drie kleuren beschikbaar zijn en er dus niet voor iedereen wat tussen zit.

[Tip: nu met 20% bij de Douglas alle Clinique producten]

Gr.,

Wojis

2 thoughts on “Clinique Age Defense BB Cream SPF 30 [Review & FOTD]

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top