Beauty DIY

Kokosolie conditioner/haarmasker & aardbeien/honing gezichtsmasker #DIY

Het mag eigenlijk geen DIY heten, het is gewoon een klodder pure kokosolie die je gebruikt als conditioner voor je haar of een haarmasker meer. Maar jongens wat werkt dat goed en wat is dat lekker voor je haar.

Wat heb je nodig:

  • 1/2 eetlepel kokosolie (hangt af van de lengte van je haar)
  • badmuts
  • 30 minuten

Eerst je haren wassen, deze handdoekdroog maken en dan je kokosolie erin verdelen. Je kan kiezen om ook lekker een beetje op je hoofdhuid te smeren, maar je kan ook alleen je haren doen of zelfs allen de punten van je haren. Ik zelf gebruikt het als een extraatje voor mijn haar en verdeel het over mijn gehele haar en hoofdhuid. Dan een badmuts op en minimaal 30 minuten wachten, daarna goed uitspoelen en klaar is kees.

Schoon gezicht.

En met schoon haar, wat ik in een handdoek rol en even het water goed laat intrekken in de handdoek.

Kokosolie vloeibaar maken in je handen en in het haar verdelen.

Dan de badmuts op, heb je geen badmuts dan pak je een plastic tas of je haren inpakken in vershoudfolie.

Om dat ik toch een half uurtje moest liggen voor mijn haar heb ik snel even een reinigend masker gemaakt van 5 middelgrote aardbeien en een flinke lepel honing.

Dat smeer je op je gezicht, maar houdt rond de ogen vrij, vergeet je hals en decolleté niet.

En dan ben je klaar, ik rol mijn haar weer in de handdoek en laat wederom het water goed in de handdoek trekken. Als je heel lang haar hebt is een tweede handdoek geen luxe. Daarna laat ik het gewoon aan de lucht drogen en doe ik er niks meer mee tot de volgende dag.

De dosering van de kokosolie is belangrijk, niet te veel en niet te weinig, ga uit van ongeveer 1/2 eetlepel bij halflang haar. Het kan dus zijn dat je veel te veel hebt gebruikt, laat als je het vol kan houden in ieder geval tot de volgende ochtend zitten, was dan je haren gewoon nog een keer met shampoo.

 

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top