Beauty DIY

DIY | masker gemaakt van de lekkerste dressing ooit! [oily skin]

Ik laat je zien hoe je een super snel masker maakt van de lekkerste salade dressing ooit! Je hebt niet veel ingredienten nodig en het kost je hooguit vijf minuten om het te maken. Het is een verfrissend masker, erg geschikt voor de vettere huid en is super smakelijk op elke salade. De vette huid krijgt een frisse en stralende uitstraling. Ik adviseer bij dit masker een grote hoeveelheid thee om te drinken en een lange sessie in bad. Dit omdat het een ontzettende knoeiboel wordt, maar wel lekker.

IMG_3880

Hierboven zie je het uiteindelijke resultaat, dit ging mee naar boven, om mij te vergezellen bij een lange citrus-olie-in-bad-sessie. Het masker wat ik maak is meer een combinatie tussen een masker en een scrub. Je laat het zo lang mogelijk zitten en uiteindelijk scrub je het gelaat en hals met de substantie, alvorens het af te spoelen. Het is echt knoeien, maar  het resultaat is het waard.

Wat heb je nodig om dit masker te maken:

  • 1 theelepel honing naar keuze
  • 3 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 4 blaadjes basilicum
  • 3 eetlepels havermoutvlokken

IMG_3871

Doe de honing in een kommetje, bakje of grote beker. Gebruik jouw favoriete honing, of doe wat ik vaak doe, maak de verharde honing op, zo hoef je het niet op te warmen. Honing werkt desinfecterend en zorgt ervoor dat je poriën schoon worden gemaakt. Daardoor krijgen bacterie geen kans en helpt het tegen het vormen van ontstekingen. Ook helpt het de huid genezen. De huid wordt zacht, egaal en krijgt een frisse gloed.

IMG_3873

Daarna doe ik het citroensap erbij en roer dit goed door de honing. Wat je wilt is dat het een egale massa wordt. Het citroensap heeft ook een antibacteriële werking, ook helpt het bepaalde schimmels op de huid te killen, waardoor je minder snel mee-eters krijgt. Tegelijkertijd helpt het bestaande mee-eters te verwijderen. Citroensap heeft ook nog een blekende werking op verkleuringen op de huid, maar verwacht geen wonderen. Citroensap bestrijd een vette huid en geeft je huid haar natuurlijke stralende look weer terug.

IMG_3874

Daarna doe je de olijfolie erbij, gebruik extra vierge olijfolie. Deze olie trekt snel en diep in de huid, waardoor het de huid hydrateerd en beschermt tegelijk. Door de vitamine A en E die het bevat geeft het de huid een frisse boost en kan het bij regelmatig gebruik zorgen voor een stevigere huid. Het fijne van EVO is ook dat je geen dag- of nachtcrème  hoeft te gebruiken als je niet wilt.

IMG_3876

En dan als laatste de basilicum, ik verscheur vier blaadjes basilicum en doe dit door het mengsel. Basilicum heeft ook een antibacteriële werking die, ook reinigt het de poriën diep, waardoor puistjes en mee-eters geen kans krijgen. Het is een bijkomstigheid, ik heb het gebruikt omdat ik het zo heerlijk vind in de dressing, het ruikt zo goed samen met de honing en het citroensap.

[En zo maak je dus de lekkerste dressing ooit, je hebt alleen nog maar wat peper en zout nodig, giet het over je salade and be amazed. Ik vind het heerlijk over wat rucola, meloen en parmaham. Probeer het ook eens over een groene salade met wat rode en gele paprika. En als je toch bezig bent, koop een avocado, doe het op een broodje of cracker en druppel daar wat van deze dressing overheen]

IMG_3877

Oké, voor het masker heb je verder alleen nog de havermoutvlokken nodig. Die schep ik goed door het mengsel heen. Ik plet nog even goed de basilicum, zodat de olie vrijkomt, dat kan je goed ruiken. Zodra je de blaadjes kneust komt er een ongelofelijk heerlijk aroma vrij.

IMG_3878

Het ziet er een beetje uit als een gehaktmengsel, voor het draaien van gehaktballen. Het moet een beetje dik zijn, anders kan je er niet zoveel mee op je gezicht. Ik laat het masker een tijdje staan, dan trekt alles goed in en door elkaar. Ik zet in de tussentijd thee, ruim alles op en laat mijn bad vast vollopen. Laat het knoeien beginnen!

IMG_3884

Probeer zoveel mogelijk een plakkaat te maken, maar zorg dat je alles insmeert met de dressing. Het is lastig als je rechtop zit of staat, de vlokken vallen heel van je gezicht af. Als je geen zin hebt in dit geknoei, gooi de hele drap in de blender of blend het even met een staafmixer. Ik laat het masker lekker lang zitten, minimaal een kwartier. Ondertussen geniet ik van mijn heerlijke kop met thee. En als je helemaal de perfecte ervaring wilt, dan drink je citroenthee en doe je wat wat citrusolie in je bad.

Dit is mijn favoriete DIY masker op dit moment, puur omdat het snel en gemakkelijk te maken is en het resultaat verbluffend lekker is. Dit is mijn masker gemaakt van de lekkerste dressing ooit!

Enjoy,

Wojis

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top