Fun LifeStyle Ods & Ends

Shizzle Dizzle | Zomer & Vakantie

Door het mooie weer ben ik helemaal in de vakantiestemming, dank je wel zon! Lekker veel  buiten zitten en spelen, beetje bruinen en ik ben al intensief aan het nadenken wat ik mee ga nemen op vakantie. Ook denk ik na over wat ik nog moet kopen en of of ik de koffers niet alvast klaar moet zetten. Geen wereldschokkende beslissingen, maar ik vind het fijn als ik alles in huis heb en goed ben voorbereid. In de tussentijd moet er natuurlijk ook genoten worden van het mooie weer en hoe beter dan met water, lekker buiten en lekker in de zon. 

IMG_3833

Voorbereiding is het halve werk en je zorgt ervoor dat je niet op het laatste moment met zoeken naar spullen. Daarom ligt er bij ons nu standaard een strandtas klaar, daarin zwemkleding voor de kinderen, zonnebrand, handdoeken en een boekje voor mama. Ik vind dit makkelijk, zo gaat alles wat gebruikt is na het wassen meteen in de tas. Ook handig voor in eigen tuin, alles ligt klaar en op één plek. Je hoeft alleen maar aan te vullen met eten en drinken, of nog meer kleding of speelgoed. Ideaal ook als je ‘s morgens vroeg de deur uit gaat en niet zeker bent wat voor weer je kan verwachten.

IMG_3827

Vanuit het voorbereiding oogpunt heb ik voor op vakantie voor de jongste vat zwembrilletjes gekocht, twee stuks. Dan heb ik ze maar vast en dan kan hij ze ook gebruiken hier in het zwembad. Het voordeel is dat je kan passen en testen voordat je weg gaat. In plaats van op vakantie op jacht gaan en niet kunnen slagen, of iets kopen wat helemaal niet prettig is. Zo gaan ook de snorkelspullen en waterschoenen gewoon mee.

IMG_3828

Natuurlijk is bescherming heel erg belangrijk en daarom ligt er overal SPF crème bij ons thuis. Boven heb ik genoeg staan om ons allemaal ‘s morgens al in te smeren, dan beneden nog de verschillende producten voor gedurende de dag en natuurlijk in de strandtas. De kids hebben in hun rugtas ook SPF crème en ik uiteraard ook. Bij bescherming hoort ook een zonnebril, ook voor de kids. Een petje helpt ook wel, maar een zonnebril filters de schadelijke stralen, als je de juiste bril koopt ten minste. Let daar gewoon op, als je voor de kinderen een zonnebril gaat kopen. Voor brildragers heb je tegenwoordig ook zonnebrillen voor over je bril, de zogeheten overzetbrillen of suncovers. Deze zijn bijna overal verkrijgbaar en er zitten echt hele leuke modellen bij, ook handig voor in de auto, dan hoef je niet de hele tijd bril te wisselen.

IMG_3830

Als het warm is en er wordt heel veel gespeeld, moet er ook meer gedronken worden. Wij gebruiken graag onze dopper, maar je kan natuurlijk andere bekers en flessen gebruiken. Als het heel erg warm is, gebruik ik een thermoskan. Deze vul ik met ijsblokjes en water, het blijft echt de hele dag koel, zelfs als het 40 graden is. Ik ga met warm weer nooit weg zonder twee flesjes water voor mij en de kids. Een appel in je tas is ook altijd handig, voor de lekkere trek, maar ook zeker voor vochtinname.

IMG_3832

Wat ook niet helemaal vergeten moet worden is plezier maken. Als het mooi weer is wil iedereen toch naar buiten? Wij wonen aan het water en dat biedt verschillende mogelijkheden. Er wordt gezwommen, gevist en gevaren. Maar rond en op het water moet je jezelf natuurlijk ook goed beschermen, dus smeren, een pet, een shirt aan en natuurlijk heel veel drinken. Heb je geen sloot of vijver, blaas dan gewoon een badje op, zo kunnen de kinderen zich vermaken en koelen ze lekker af. Ik maak altijd schaduw met de parasol, zodat de kids niet de hele tijd in de zon zitten. Met waterpret op het water moet je natuurlijk uiteindelijk de kinderen gewoon op het droge halen. Een hele dag op de zon is gewoon niet goed. Ik waarschuw altijd voor de allerkleinste onder ons, die zijn zo teer en drogen zo snel uit, gewoon geen zon is dan altijd het beste. In de schaduw zitten met mooi weer is ook heerlijk.

IMG_3805

Buiten eten of picknicken is ook erg leuk, of gewoon een stukje gaan fietsen een speelveld of speeltuin opzoeken waar je misschien met de kinderen niet zo snel heen gaat. Ik heb altijd een kleed in de auto in de zomer, zodat wij over kunnen gaan zitten als wij willen. Een dagje strand of aan de waterkant bij een kanaal of meer is ook zo leuk. Er zijn mogelijkheden genoeg in ons mooie waterland en het weer is ons goedgezind. Zorg er alleen voor dat je genoeg SPF mee hebt, voldoende te drinken per persoon en een parasol. Dan kan je altijd schaduw maken en echt veilig de hele dag genieten van mooi weer.

Wat doe jij met mooi weer, binnen of buiten?

Liefs,

Wojis

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top