Beauty Beauty Favorites LifeStyle Nieuw/New

How To Travalo | met in de hoofdrol Les Escale à Portofino van Dior

Eindelijk lente en dus hoog tijd om mijn nieuwe zomerse parfum, Les Escale à Portofino van Dior, in de goudgele Travalo te doen. Deze heb ik speciaal voor dit parfum gekocht. Dit setje lag klaar voor een video, een echte Wojis Short maar ik heb nog geen oren naar opmaken en filmen. Ik wil mijn oog echt de tijd geven om helemaal te genezen, ik heb nog steeds wat last. Vandaar dat ik foto’s heb gemaakt en het even zo doe. Misschien heb jij nog geen goed beeld van wat de Travalo nou eigenlijk is. Het namelijk is een tasverstuiver voor parfum. Zelf heb ik er inmiddels vier, maar met eentje kan je ook prima toe, je kan ze reinigen namelijk! Echt super uitvinding, geen geknoei met mini-trechtertjes of gehannes met dure en breekbare “reis”flacons van glas of zo. Nee gewoon een handige stevige en snel vulbaare tasverstuiver. 

IMG_5989

Travalo is een hervulbare tasverstuiver die je overal mee naar toe kunt nemen, zelfs in het vliegtuig. De Travalo 5 ml verstuiver is gemaakt van aluminium en kunststof dus geen glas. Ze zijn er in verschillende kleuren en tegenwoordig ook in verschillende formaten en designs. Je vult Travalo met je eigen parfum en je stopt ‘m zo in je tas of zak. Een volle flacon is goed voor ongeveer 65 keer sprayen, niet gek toch?

IMG_5971

Het is heel snel en gemakkelijk, je verwijderd eerst de spraydop van je flacon [het dopje met het kleine gaatje wat de vloeistof verstuift], dan zie je dit [zie de foto hieronder]. Er zijn flacons waar dit niet kan, dan past de Travalo niet. Als je zover bent zet je de Travalo met zijn vacuüm vulopening [het gaatje aan de onderkant van de Travalo] op de tuit van je parfum.

IMG_5975

Dan is het heel belangrijk de fles en de Travalo goed vast te houden en met rustige bewegingen de Travalo vol te pompen. Ga niet te snel, je moet een volledige pompbeweging maken. Doe je dit te snel, dan kan het zijn dat er parfum ontsnapt. Ik heb exact 30 keer gepompt en mijn Travalo zit tot ongeveer 95% vol. Hier kan ik wel even mee voort, heel fijn idee, ik neem de zomer met mij mee.

IMG_5976

Als je klaar bent kan je de Travalo meteen gebruiken, je bent spray ready. Vergeet niet het kleine verstuif dopje weer op je parfum terug te zetten, die dingen raken snel zoek [trust me]. Je bent binnen twee minuten helemaal klaar, niet gek toch en dat zonder te knoeien.

IMG_5978

Mocht je zelf niet voor elk meerdere parfums een eigen Travalo willen, geen pprobleem, je kunt je Travalo reinigen. Het enige wat je nodig hebt is medische alcohol en een rijsflesje met spraydop. Het reisflesje vul je met wat medische alchohol, je vult vervolgens je Traval op dezelfde manier als je zou doen met parfum. Daarna pomp je de Travalo helemaal leeg en je bent klaar om een ander parfum in je Travalo te pompen.

IMG_5980

Ik heb er meestal wel twee in mijn tas, ik vind het fijn om parfum bij mij te hebben, voor als ik het vergeten ben ‘s morgens of om zo af en toe nog eens bij te spuiten. In de herfst als ze de akkers gaan gieren, spuit ik vaak nog even wat parfum op mijn sjaal voor ik de deur uit ga, zo lekker. Hoe dan ook, al zou je jouw Travalo alleen gebruiken voor op vakantie of een weekendje weg, het scheelt je heel veel gewicht en je loopt geen enkel verspillings-risico. Alleen dat al is de € 15,- die dit kleine liefje kost waard, nooit meer dure parfum over je dure kleding en schoenen of nog erger… je make-up.

Ik denk dat ik er meteen nog eentje ga bestellen, 33% korting bij de Douglas op dit moment. Ik heb namelijk alweer een nieuwe selectie van parfums in mijn hoofd.

Welke kleur Travalo zou jij nemen, of rommel jij altijd met samples in je tas?

Liefs,

Wojis

3 thoughts on “How To Travalo | met in de hoofdrol Les Escale à Portofino van Dior

  1. Wel handig voor elke parfum een andere kleur! Zelf gebruik ik maar 1 parfum, al ruim tien jaar lang: Angel. Soms afgewisseld met Angel innocent. En ik let wel altijd erop dat ik een flesje koop met een schroefdopje. Sinds ik thuis werk doe ik heel erg lang met een fles parfum.

    Gelukkig worden er in Amsterdam geen akkers gegierd;-) Ik heb kennelijk ook een travalo – een paar zelfs – nooit geweten dat dat zo heette – maar ik heb ze dus wel. Gebruik het niet zo vaak, meestal met uitgaan… dus niet meer zo heel vaak. Kwaliteit zal ook wel niet zo goed zijn als die van de Douglas, want die van mij heb ik ergens bij gekregen. Maar goed weer een woordje geleerd:-)

    1. Er zijn verschillende te koop, maar er is maar 1 echte Travalo en die van mij hebben nog nooit gelekt en gaan niet stuk. Ook niet op vakantie. Ik vind het super fijn. Alleen Angel?! Misschien moet je eens wat nieuws proberen, kan geen kwaad twee flesjes parfum ;-).

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top