Beauty Nieuw/New

SeeBuyTry: Bye Bye Eye Make-up Remover Oil van HEMA | onnatuurlijk goed

Wellicht niet nieuw, maar nieuw voor mij, omdat ik niet zo heel vaak meer bij de HEMA kom en zeker niet bij de cosmetica afdeling. Gek misschien denk je, maar het viel mij allemaal heel lang zo tegen en ik eindigde gewoon al vaker bij Kruidvat voor mijn budget aankopen. Maar nu was ik er weer een keertje en ik besloot even een rondje te doen, want de cosmetica afdeling ziet er best goed uit en de producten hebben al een tijdje een nieuwe look & feel. Toen zag ik de oog make-up removers en ik koos voor de Bye Bye Eye Make-up Remover Oil. Waarom? Er zitten maar twee ingrediënten in, het is heel voordelig, ik kende deze nog niet en ik was heel erg nieuwsgierig geworden. 

IMG_5266

Er zijn verschillende removers voor oogmake-up bij de HEMA, vandaag review ik de Bye Bye Eye Make-up Remover Oil voor jullie. Een budget product, ik geloof dat deze rond de € 1,95 kost voor 125 ml. product.

IMG_5270

De remover olie zit in een transparant flesje met een zwarte dop, ziet er goed uit en is stevig. Als je de dop eraf draait zit er keurig een verdeler op, zodat je niet over-doseert. Geen gapend gat, handige dop, well done HEMA. Verder is het enige nadeel de transparante fles, de achterkant is daardoor heel lastig leesbaar. Ook is het lastig fotograferen, maar daar hoeft niet iedereen rekening mee te houden.

IMG_5274

De Bye Bye Eye Make-up Remover olie bevat dus maar twee ingrediënten; paraffinum liquidum en tocopheryl Acetate. Verder helemaal niks, dus ook geen parfum of wat dan ook. Nu naar de nadelen van deze twee stofjes. Paraffinum liquidum is minerale olie, wat eigelijk niks toevoegt aan de huid. Het kan wel irritatie veroorzaken omdat het de eigenschap heeft poriën af te sluiten. De tocopheryl Acetate is geen vitamine E, het is een bewerkte versie van de natuurlijke stof. Welke in zijn bewerkte vorm ook de nare eigenschap heeft de huid te kunnen irriteren. Het heeft wel wat van de werking van vitamine E, maar ik denk dat deze er puur in zit om de houdbaarheid van het product te verlengen. Om het op te sommen; het is absoluut geen natuurlijke olie, het is minerale olie, een olie-achtig product wat wordt vervaardigd uit petroleum.

Verder met de resultaten, welke mij helemaal niet tegenvallen. De formule voelt olieachtig aan, is mild in gebruik en verwijderd mijn oogkamer-up wel goed. Mijn mascara [niet waterproof] en oogpotlood zijn wat lastiger, maar de meeste oogschaduw vliegt eraf. Om mijn ogen goed te reinigen herhaal ik de procedure gewoon een keer. Wat ik wel altijd doe na het verwijderen van mijn make-us, is mijn gezicht nogmaals reinigen, met bijvoorbeeld ‘purity made simple’. Gezien de mogelijke irritatie die de ingrediënten kunnen veroorzaken, reinig ik echt goed na. Het voordeel van deze twee ingrediënten is dat je geen vettig laagje in je ogen krijgt, wat een vervelde bijwerking kan zijn van producten die wel natuurlijke olie(n) bevatten.

Voor een budget product is dit echt wel OK in mijn ogen [no pun intended] en gezien ik niet zo’n probleem heb met de ingrediënten, ben ik voor die prijs best wel content. Mijn DIY oogmake-up remover doet het nog steeds veel beter, kost ook “niks” en is helemaal puur natuur.

Gebruik jij wel eens minerale olie of dodge jij het helemaal?

Tot morgen,

Wojis

4 thoughts on “SeeBuyTry: Bye Bye Eye Make-up Remover Oil van HEMA | onnatuurlijk goed

  1. ik ben fan van de “gewone” eye make up remover lotion van de hema. Zelfde prijs, en haalt zonder problemen alles weg.

    1. Die heb ik al jaren niet meer geprobeerd, ik ben zo tevreden met deze olie, ik ga snel nog eens snuffelen. De melk, vloeistof of lotion? Wil wel zeker weten dat ik de goeie pak natuurlijk. Ben zo tevreden ook met de verpakking, ik denk dat er eentje de koffer in gaat op vakantie, echt handig lijkt mij. Gewoon de hele toet ermee reinigen natuurlijk.

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top