Beauty Fashion Food is Good Fun LifeStyle Looks Ods & Ends WojisOnBeauty.com

Wojis’ Week, veel klusjes en heel veel lekker eten

Het was ‘Wojis haar week’, maar dat suggereerde teveel naar mijn haren, beetje funcky vond ik. De volgende optie was ‘De week van Wojis’, dat liep naar mijn idee niet helemaal goed. De ‘keek op de week’ is al in gebruik en erg succesvol dus werd het Wojis’ Week, want zonder de apostrof heeft het een hele andere betekenis. Ik vond het lastig om iets te verzinnen, maar ik had er de hele week voor. Ik neem zo af en toe mijn week met jou door, wat foto’s, eventuele nieuwtjes, food, projecten waar ik mee bezig ben, plannen waar ik op zit te broeden and all that Jazz. 

IMG_0556

Life begins at the end of your comfort zone, een zeer mooie quote als je het mij vraagt. Als ik hele leuke quotes tegen kom, bewaar of share ik ze, doet mij altijd goed. Deze is zeer toepasselijk op mij de laatste tijd, ook al is het niet altijd je eigen keus, soms moet je gewoon!

Bloggen is leuk en om te kunnen blokken moet ik soms verschillende dingen tegelijk doen, activiteiten combineren en gewoon best wel vaak later naar bed dan goed voor mij is. Mijn weken voelen soms heel chaotisch, maar zijn vaak redelijk goed tot geheel strak geplant, daarom vliegt de tijd ook voorbij. Als je mijn blog leest en mij volgt op social media zie je best wel wat voorbij komen. Zo af en toe een kijkje in wat ik nog meer doe en waar ik mijn tijd nog meer mee verdrijf.

IMG_0512

Er werd vorige week via FacoBook een oproep gedaan om stamceldonor te worden, bij de post de instructies voor het afnemen van DNA. Het beste is voor de koffie, dat is mij nog niet gelukt, misschien gister als jij dit leest. Het ligt nu prominent op het midden van de tafel op mij te wachten.

IMG_0514

Ik houd van tulpen, het zijn prachtige bloemen en ze brengen meteen zoveel kleur in huis. Ze staan bij mij in de keuken en elke week koop ik twee nieuwe bosjes. Ze worden hier in de regio ook langs de weg aangeboden, dan heb je vaak wat meer keus en je betaald iets minder. Ik rijd er vaak langs, dus dan neem je snel wat moois mee. Zo gemakkelijk en dankbaar zijn tulpen, als je ze een beetje goed verzorgd, staan ze met gemaak een week te stralen.

IMG_0517

Het was tijd om mijn uitgroei bij te werken, ik moest deze keer echt precies te werk gaan, ik heb de laatste twee of drie keer totaal niet de instructies gevolgd die ik had meegekregen. Maar het is gelukt en vanaf nu heb ik weer de goeie kleur, dus ik hoef niet meer te mengen. Je zult het niet geloven, maar ik ben af en toe een kluns en in combinatie met ‘ik zie wel wat het resultaat is’ heb ik zo nu en dan hele vreemde uitgroei. De afgelopen keren heb iets teveel donker gebruikt, om eerlijk te zijn gewoon 100% te donker, was vergeten te mengen. Maar ik ben weer on the game, ik ben en blijf voorlopig een steady 05/07 Esotic Brown.

IMG_0518

Eieren met spek, want een goed ontbijt is het halve werk. De kinds en wij zijn er dol op, ik bak wel de spek apart uit en de eieren bak ik in olie, ander is het too much. Ik vind het lekker met nog een gesneden tomaat erbij, super ontbijt of lunch.

IMG_0519

Echte liefde tot het einde, mijn Naked palette blijft één van de beste aankopen ooit, ik denk dat dit palette als icoon door het leven mag. De andere Naked paletten zijn ook mooi, maar deze is zo mooi en past bij iedereen. Heb je deze nog niet, dan zou ik er toch eens goed over nadenken, hij is echt heel mooi.

IMG_0522

Uitgroei is goed gelukt, verder kan je goed zien aan de lokken dat het iets te donker werd. Ook mooi, ik klaag niet, maar ik wilde het niet zo donker. Voor nu ben ik heel blij met mijn haarkleur, maar wie weet. Een korte coupe en dan wat lichter?! Ik zal er nog eens een nachtje over slapen.

IMG_0542

Tea for me van beauté company, overheerlijke thee en ik ben zo dol op het servies wat ik gekocht heb van beautea. Het maakt dit soort momenten echt super fijn en ontspannen, een echte relax moment.

IMG_0548

Dan is er ook nog het kwasten wassen, een klusje wat ik altijd heel erg leuk vind om te doen. Zeker nu, want ik had bijna geen schone kwasten meer over in mijn la. Heelrijk vind ik het als ze weer goed schoon zijn en mocht jij je afvragen wat dat goedje is, 2/3 Dreft Extra Hygiëne en 1/3 extra vierge olijfolie. Ik was mijn kwasten liever dan dat ik een kant en klare reiniger gebruik, ze zijn altijd zoveel schoen er ze voelen zo fijn.

IMG_0552

Ook ben ik weer eens langs de toko geweest, DIY-water inslaan. Deze keer stond er ook oranjebloesemwater, daar heb ik ook twee flesjes van meegenomen. Deze flesje zijn per stuk een euro, dat is DIY extra leuk. Ik wacht nog op een levering, dan kan ik weer aan de slag. Nog even een tip, ik gebruik rozenwater ook als hydraterende spray en als setting spray, mocht je kant en klaar producten te duur vinden of even niks bij de hand hebben.

IMG_0560

Food is good is mijn moto, lekker vers en veel verandering. Zo ook met de hapjes, er zijn zoveel mogelijkheden, voor ieder wat wils. Zie ook mijn plantjes, dat is munt en basilicum, staat leuk en is ook heel erg lekker om te eten. Van de munt maak ik ook thee, lekker ouderwets.

IMG_0578

Koken doe ik bijna elke dag, ik vind het leuk en heel belangrijk dat wij goed en vers eten. Vers en divers eten is niet alleen gezond en lekker voor de eters, maar het ook leuker voor de kok. Ik vind het echt heel leuk om nieuwe dingen te proberen, of bestaande recepten weer eens wat te veranderen.

IMG_0581

De laatste weken haal ik mijn inspiratie uit snelle en gemakkelijke recepten, dit keer gemakkelijk. Aardappelen uit de oven met knoflook, geglaceerde bospeen, schnitzel en  nog wat gemengde groenten uit de oven. En omdat een deel van het gerecht uit de oven komt, heb ik meer dan genoeg tijd om de bospeen te glaceren, de schnitzel en de salade te maken. Er is zelfs tijd genoeg om de vaatwasser uit en in te ruimen, de tafel te dekken en een wijntje te drinken met mijn liefje.

IMG_0583

Oh ja, nog wel even leuk om te vermelden, mijn olie uit Italie blijkt toch geen olie, meer een douchegel met magnolia olie?! Verbaasd ben ik, het doet wel heel erg aan als olie, wellicht is het een doucheolie. Ik heb eens een mail gestuurd naar de producent, tot op heden geen antwoord, maar één ding is zeker, ik ga het niet gebruiken voor mijn gezicht.

IMG_0585

Aha! Mijn nieuwe kristal en ik ben nog niet eens uitgespaard, ik krijg nog steeds zegels aangeboden, dus ik spaar nog even door. Als ik van alles nog een doosje heb, dan ben ik klaar denk ik. Super leuk deze kristal actie van de Alber Heijn, kwam echt goed uit, hierna moet ik op jacht naar goed bestek, alle tips zijn welkom.

IMG_0593

Dit Clinique setje ligt al heel lang klaar, te wachten op een look, al meer dan vier keer verplaatst en al twee keer op de foto gezet. En elke keer moeten deze Clinique liefjes wijken voor iets anders. Het is echt schandalig, maar ze liggen inmiddels naast mijn keyboard, eens kijken wanneer ik ze ga gebruiken…

IMG_0595

Mijn lieve Marinella kwam hiermee aanzetten laatst, nadat wij het hadden over het boenen van de badkamer. Meid, dit zal je een hoop tijd schelen, moet je maar eens proberen. Staat ook klaar, als het wat is, dan horen jullie het van mij. Zij zweert er echt bij, ik ben heel benieuwd. Mocht iemand ervaring hebben, deel jouw tips en trucs in de comments.

IMG_0596

En hier ben ik echt helemaal stuk van, mijn Panama Jack laarzen, na zes weken begon de inlay op de hak los te laten, op beide laarzen. Ik vind het zo erg, zo verbaasd was ik, hoe kan dat nou, Panama Jack gewoon. Maar ja, handwerk is handwerk, het kan hier en daar gewoon mis gaan of iemand pakt de verkeerde lijmpotje of zo. Ik heb contact gehad met Panama Jack en met Zalando, mijn nieuwe paar is inmiddels besteld. Er zijn geen eerdere meldingen geweest, dus er duid niets op een consequente fout, ik heb waarschijnlijk gewoon heel erg pech.

IMG_0597

Zodra mijn nieuwe boots er zijn en alles is afgehandeld zal ik nog wel een stukje schrijven, over mijn favoriete webshop, super service Zalando!

Teveel tekst en te weinig foto’s, let me know?

Tot volgende week,

Wojis

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top