Beauty LifeStyle Nieuw/New

Odorex Extra Dry Crème voor een (sportief) leven zonder transpiratiegeur

Het is tijd voor het derde Odorex Extra Dry product en vandaag is de is Odorex Extra Dry Crème aan de beurt. De Odorex Extra Dry serie is niet nieuw op de markt en jullie vast wel bekend, deze serie bestaat uit vier producten; Crème, Spray, Lotion en de Dry Depper. Ik kreeg ze alle vier om te testen. De Extra Dry producten zijn speciaal ontwikkeld voor (in)spannende momenten, om langdurig droog en vooral fris te blijven, overmatige transpiratie én transpiratiegeurtjes krijgen geen kans! 

IMG_4384

Odorex Extra Dry Crème onderdrukt op een verantwoorde manier overmatige transpiratie en voorkomt transpiratiegeur. De Crème is bedoeld voor dagelijks gebruik en breng je ‘s ochtends direct op de oksel aan. Odorex Extra Dry Crème is mild voor de huid en heeft een verzorgende werking. De Crème bevat geen alcohol en is hypoallergeen. Odorex Extra Dry Crème is ook geschikt voor de lichtgevoelige huid en kan direct na het ontharen worden gebruikt. Odorex Extra Dry is veilig voor de huid en kleding mits de gebruiksaanwijzing nauwkeurig wordt opgevolgd.

IMG_3424

De creme is heel erg zacht en kan elke dag gewoon gebruikt worden, ook na het scheren. Ik heb best wel een gevoelige huid en als ik ziek ben dan merk ik dat ik extra veel last heb, ook van mijn okselhuid. Dan gebruik ik liever niks na het scheren. Dan onthaar ik in de avond voor het slapen gaan en ‘s morgens na het douchen gebruik ik mijn antitranspirant weer. Al moet ik zeggen dat ik van de Extra Dry Crème helemaal geen last heb gehad. Echt totaal niet, ook niet direct na het scheren of tijdens het intensief sporten, terwijl ik er wel doorheen ben gezweet. Geen prik, geen irritatie, geen droge of ontzettend stroeve huid en ik zal je vertellen hoe jij dat ook kan hebben.

IMG_3425

Ik heb mij keurig aan de aanwijzingen op de verpakking gehouden, hiermee zorg je ervoor dat het product zo goed mogelijk werkt en je voorkomt eventuele vlekken in kleding. Hieronder zet ik alles even op een rijtje voor je.

  • Tegen overmatige transpiratie (werkt zeker beter dan een gewone deodorant);
  • Parfumvrij (altijd goed);
  • Normale huid;
  • Gevoelige huid (helemaal goed, geen enkele irritatie ondervonden);
  • Geen alcohol (dat is heel fijn, mijn huid droog daarvan uit en dan irriteert iets onder de oksel alleen maar nog meer);
  • Hypoallergeen (zoals ik al zei, ik heb niks kunnen merken, zelfs niet na het ontharen);
  • Na ontharen (gewoon te gebruiken na het ontharen, al geef ik de voorkeur aan helemaal niks na het ontharen).

Wat heel belangrijk is, hoe gebruik je de Odorex Extra Dry Crème? Was de huid onder de oksels en droog deze goed, het is heel belangrijk dat de huid helemaal goed droog is. Dan Odorex Extra Dry Crème direct op de huid aanbrengen en heel goed laten drogen. Dat is heel belangrijk, anders kan je vlekken krijgen in je kleding. De tube is wat onhandig, daar blijf ik bij, het doseren gaat wat lastig (je hebt snel teveel of te weinig) en het uitsmeren is niet zo heel snel en gemakkelijk. De verpakking is stroef, dus doe rustig aan bij het uitsmeren, je okselhuid is gevoelig. Als je Odorex Extra Dry Crème eenmaal goed hebt verdeeld onder de oksel even geduld hebben en het laten drogen. Het is een crème, maar je zult voelen wanneer het droog is. Als je teveel hebt gebruik, dan blijft er heel veel product zitten, ik veeg het dan het wat teveel is af met een tissue. Dan ben je good to go.

De creme is heel erg zacht en geeft geen enkele irritatie, houdt zweet echt heel goed tegen en als er tijdens het intensief sporten of extreme warmte toch nog zweet in je oksels staat, kan je rustig ademen, het ruikt niet. Dat vind ik één van de extra geweldige pluspunten van de Extra Dry serie, je ruikt gewoon géén nare zweetlucht, ook al breek je door het product heen je blijft helemaal fris ruiken en dat is belangrijk.

Voor nu is de Odorex Extra Dry Crème voor mij perfect, op gewone dagen onder normale omstandigheden zweet ik helemaal niet overmatig. Ik gebruik deze ook gewoon als ik ga sporten, het is heerlijk en het voelt heel erg prettig aan. Als ik een avondje uit heb staan of iets waar ik echt helemaal niet bij wil zweten, gebruik ik gewoon de Depper of de Spray de avond ervoor. Dit zorgt er ook voor dat je dus niet transpireert in bepaalde kleding, wat ander nare luchtjes kan veroorzaken.

Odorex Extra Dry Crème kost rond de € 3,85 voor 50 ml. product en te koop bij de meeste drogisterijen en supermarkten. Geurloos, zuinig en heel erg prettig in gebruik, een geweldig milde antitranspirant.

Nee, Extra Dry en ik zijn goede vrienden, Extra Dry jij al?

Till next time,

Wojis

One thought on “Odorex Extra Dry Crème voor een (sportief) leven zonder transpiratiegeur

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top