Beauty LifeStyle Ods & Ends

Soms volg ik gewoon mijn neus; parfum in het viezier

Soms moet je gewoon je neus volgen en onbezonnen gaan voor wat je lekker vindt ruiken. Zo werkt mijn neus ook als ik op zoek ben naar een “nieuw” parfum, een nieuwe geur is voor mij altijd een hele opgave, het is niet iets wat ik in vijf minuten kan doen. The first encounter met een geur is wel snel gepiept, eerst moet een parfum door de eerste ronde, dat besnuffel ik na twee snuifjes al. Dan pas gaan we verder naar het spuiten op zo’n flut papiertje, de twee ronde, je moet wel weten of je het over een uur en over twee uur en over drie uur nog lekker vindt. Dan maak ik een keuze uit een paar geuren, maar voordat ik zover ben, ben ik wel een paar bezoekjes aan de Douglas verder.

P1060040

Mijn doelstelling was een vlakke tegenhanger van Florabotanica te vinden, eentje die minder bloem en zoet doet, meer fris en luchtig, maar wel een geur met karakter. Dat is nog helemaal geen gemakkelijke opgave, het heeft wel een certain kinda zing nodig vind ik, niet zomaar een lekker geurtje. Dus snuffelen tot je een ons weegt en afwegen wat wel of niet op de polsen terecht mag komen. Er zijn een aantal geuren die voldoende karakter hebben net als Balenciaga’s Florabotanica heeft. Ondanks karakter was het weer een behoorlijk lastige zoektocht.

IMG_4774

Een zacht zoete bloemige geur, zo subtiel en zo bijzonder gelaagd, See by Chloé. Ik heb er zoveel over gelezen, maar het duurde toch echt even voordat ik zelf ben gaan ruiken, maar wat een heerlijke verrassing, deze deed het ook heel goed op mijn huid. I like this one a lot.

IMG_4775

Dan N°19 van Chanel, een klassieker wat mij betreft, maar niet voor iedereen. Ik vind het gemoedelijk, zeer fris en groen, de houtige geur vind ik heerlijk, maar daar moet je echt van houden. A classic with attitude.

IMG_4776

Een grote verrassing is Essence Aromatique van Bottega Veneta, zo ontzettend bijzonder. Heel groen, nootachtig en bloemig en wat echt bijzonder is, is de ontwikkeling van de geur gedurende de dag. Heel stoer en stabiel in het begint, zo bloemig en aanwezig wordt deze na een uurtje, daarna neemt Essence Aromatique af en komt er een heerlijke zachte schone geur naar voren. Bijzonder verrassend!

IMG_4777

Een geur die ik zelf nooit zou kiezen om uit te proberen is de Sporty Citrus van Michael Kors. Deze heb ik geroken op advies van de dame bij de Douglas, die helemaal begreep wat voor geur ik zocht. Ook weer met een zoeten ondertoon, maar zo fris met zoveel mandarijn en sinaasappel dat het weer heel erg stoer wordt. Vanaf de eerste snuif heerlijk, niet zo spannend als de Essence Aromatique en lang niet zo bloemig als See by Chloé, maar heerlijk.

IMG_4778

Dan de shizzle dizzle in mijn zoektocht naar een nieuwe geur, de Les Escales de Dior
Escale à Portofino, zo ontzettend bijzonder lekker. Oranjebloesem, cipres en bergamot, een killer combination en eentje die mijn hartje sneller heeft doen kloppen. Wat een bijzondere geur, precies voor mij.

Gelukkig heb ik nog even voordat ik een definitieve keuze moet maken, één ding is zeker, Florabotanica komt hoe dan ook op herhaling, I love my Flora.

Wat is jouw favoriete parfum, of heb jij er net als ik meerdere?

Ciao,

Wojis

3 thoughts on “Soms volg ik gewoon mijn neus; parfum in het viezier

  1. hmmm onze smaak komt toch wel overeen, heb je Cristalle van Chanel al eens getest? Mos en hout zalig! Knot van Bottega is misschien ook wel jouw ding door de mandarijntjes. See by Chloe vind ik iets te gewoontjes, ik ben wel van de uitgesproken geuren. Kors is niet iets wat ik zelf snel zou testen maar ga toch eens snuffelen als ik een verkooppunt vind. Momenteel ben ik in de ban van de überclassic lady caron en ik overweeg om de klassieke miss dior te kopen, niet de mierzoete nieuwe versie.

    Trouwens, soms kom ik er na meerdere keren achter dat een geur die ik eerst helemaal niks vond toch wel erg lekker bij mij ruikt, overkomt dat jou ook?

    Mijn signature scents zijn Guerlain Champs elysees, chanel cristalle, JPG (na een break van 10 jaar weer helemaal in love) en Lalique.

    1. Cristalle komt er ook nog wel eens, lekker. Bottega zoooo nice. Miss Dior staat op de lijst, ook heerlijk. Ik vind heel veel lekker bij mij ruiken, maar het moet iets bijzonders zijn, dat ik blijf snuffelen en mij er prettig mee voel. Er zijn genoeg heerlijke geuren, maar weinig hele bijzondere. JPG is lekker, vind ‘m ook heerlijk bij heel veel dames, maar is niet mijn ding, mist iets eerder dan dat het teveel is.

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top